Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Magyarországon is megjelent az omikron egy újabb variánsa


Egészségügyi dolgozók oltása Csíkszeredán 2021. január 24-én
Egészségügyi dolgozók oltása Csíkszeredán 2021. január 24-én

Csaknem négy és fél ezer új fertőzöttet igazoltak, 88-an haltak bele a járványba az elmúlt 24 órában Magyarországon. Az országos tiszti főorvos szerint ugyanakkor a járvány ötödik hulláma leszálló ágban van, biztatók a szennyvízadatok is.

A kormányzati járványportál szerint csütörtök óta 4498 új fertőzöttet igazoltak Magyarországon, ezzel a járvány kezdete óta összesen 1.779.174-re nőtt a beazonosított fertőzöttek száma.

Meghalt 88 beteg, velük az elhunytak száma 43.752-re emelkedett. Az aktív fertőzöttek száma 168.913. Kórházban 3997 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 148-an vannak lélegeztetőgépen.

Müller Cecília: Leszálló ágban az ötödik hullám

Az országos tiszti főorvos a közmédiában beszélt arról, hogy a negyedik héten ért el Magyarország az ötödik hullám csúcsára, azóta folyamatosan javulnak a járványügyi adatok.

Az új fertőzöttek, a kórházban vagy a lélegeztetőgépen lévők száma csökken, és a szennyvízből vett minták is biztatók. Müller Cecília az MTI szerint arról is beszélt, hogy Magyarországon 99 százalékban a koronavírus omikron-variánsa fertőz, de a delta-variáns is jelen van.

Magyarországon is megjelent az omikron egy újabb variánsa, amely a pozitív minták tizenkét százalékáért felelős. Hozzátette, hogy az omikron alvariánsai hasonló jellemzőkkel bírnak, így az általuk okozott tünetek is hasonlók.

A tiszti főorvos az ismétlő oltások fontosságát hangsúlyozta, és azt tanácsolta, hogy az idősek és a krónikus betegek fontolják meg az influenzaoltás felvételét is, mert egyre több megbetegedést okoz ez a vírus is.

  • 16x9 Image

    Fazekas Pálma

    Fazekas Pálma a Szabad Európa budapesti irodájának hírszerkesztője. Csaknem harminc éve dolgozik újságíróként, elsősorban hírek, hírműsorok szerkesztőjeként, hírszerkesztőségek vezetőjeként. A nyomtatott és az elektronikus sajtó szinte minden területén dolgozott, így a Kurírnál, az Interpress Magazinnál, a Magyar Rádióban, a Westelnél, a Magyar Televízióban, az InfoRádióban, az Origóban és az Infostartnál is.  

XS
SM
MD
LG