Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

„Nem lehet minden évben csupán túlélni” – Utolsó évadát kezdi meg az Átrium


Az Átrium esti kivilágításban a II. kerület, Margit körút 55. szám alatt 2020. november 9-én
Az Átrium esti kivilágításban a II. kerület, Margit körút 55. szám alatt 2020. november 9-én

A színház közössége közleményben jelentette be, hogy a most kezdődő évad végével, 2024 nyarán befejezik az Átriumban zajló színházi tevékenységüket. Azt írják, be kellett látniuk, nincs remény arra, hogy méltó és kiszámítható környezetben folytassák a munkát.

Hihetetlen lökést és erőt jelentett a teljes színházi csapatnak a tavaly nyári közösségi kiállás az Átriumért, azóta is ebből az energiából léteznek – fogalmaznak a teátrum közösségi oldalára is felkerült közleményben.

Emlékeztetnek a transzparens működésre, arra, hogy támogatóik pontos elszámolást kaptak arról, mire használták fel az adományaikat, milyen fontos volt hozzájárulásuk a jelenlegi túléléshez, „de nem lehet minden évben csupán túlélni”.

Ehhez kapcsolódóan egy korábbi interjú Alföldi Róberttel: „Teljesen kiéhezett és legatyásodott emberekkel a luxusautókból kommunikálni nem egyenrangú párbeszéd”

A közlemény szerint emberileg és szakmailag is fenntarthatatlan az intézményben a jelenlegi helyzet; amikor egy ember három helyett dolgozik, minden egy hajszálon múlik.

„Azelőtt szeretnénk befejezni, hogy ez elkezdene látszani a művészeti munkánkon, kollégáink mentális és fizikai egészségén. Elfáradtunk, mert ez a most már öt éve tartó kötéltánc pont azt a kíváncsi és alkotni vágyó energiát veszi el mindenkitől, amiért érdemes és élvezetes színházat csinálni.”

Az Átrium Mecénás Klubot és a támogatási programokat szeptember 1-jével megszüntetik. Akiknek 2023. szeptember 1-jén érvényes tagságuk van, azoknak jogai és kedvezményei a kifutásig érvényesek maradnak – áll a közleményben.

Ehhez kapcsolódóan: Lendületet kapott, új évadot hirdet az Átrium

A színház, amely úgy látja, hogy a független kultúra szisztematikus kivéreztetése zajlik, köszönetet mond közönségének, és mások mellett azoknak a mecénásoknak és székkeresztelőknek, akik lehetővé tették és teszik, hogy még legyen Átrium, az épület tulajdonosainak, valamint az önkormányzatoknak, külön a teátrumnak otthont adó II. kerületinek.

A Szabad Európa videóriportja a tavaly nyári támogatói napról:

Alföldi Róbert is kávét főzött az Átrium támogatói napján
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:02:38 0:00
  • 16x9 Image

    Fazekas Pálma

    Fazekas Pálma a Szabad Európa budapesti irodájának hírszerkesztője. Csaknem harminc éve dolgozik újságíróként, elsősorban hírek, hírműsorok szerkesztőjeként, hírszerkesztőségek vezetőjeként. A nyomtatott és az elektronikus sajtó szinte minden területén dolgozott, így a Kurírnál, az Interpress Magazinnál, a Magyar Rádióban, a Westelnél, a Magyar Televízióban, az InfoRádióban, az Origóban és az Infostartnál is.  

XS
SM
MD
LG