Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Az állam szerint az oltást kérők hibáztak, azért küldték haza őket a Kútvölgyiből


A Kútvölgyi Tömb hospital 2020. március 11-én.
A Kútvölgyi Tömb hospital 2020. március 11-én.

Felfüggesztették kedden a második AstraZeneca oltásukért érkező beoltását a Kútvölgyi Klinika Tömbben. Az indok változó volt, az állam hivatalos válasza szerint viszont az oltásra várók hibáztak.

Kedden délelőtt értesítés nélkül, változó indokokkal küldték el a második AstraZeneca oltásukért érkező embereket a Kútvölgyi Klinikai Tömbből.

Az érintetteket március 6-án kapták meg az első oltásukat, és csak az április 6-i napot adták meg nekik egy papíron, amikorra vissza kellett jönniük a másodikért. Kedden egy darabig meg is lehetett kapni a gyógyszer második adagját, aztán hirtelen már nem.

Az érdeklődők közül volt, aki azt a magyarázatot kapta, hogy az oltópont délelőtt „kapott egy telefont”, hogy a második AstraZeneca oltásokat már ne adják be. Másoknak azt mondta a személyzet, hogy elfogyott az oltás. A kormány információs vonalán pedig semmilyen tájékoztatást nem tudtak adni.

Az ügyben megkérdeztük az államot is. A kormányzati tájékoztatás pedig most válaszolt a kérdéseink felére.

Az olvasók tévedtek és hamisan számoltak be

Az állam szerint az oltakozók hibája volt, hogy odamentek. "Páran tévedésből megjelentek", írták. A hivatalos verzió szerint "tájékoztatták őket, hogy az AstraZeneca vakcina második oltása már nem 4 hét, hanem 12 hetes különbséggel történik".

Emellett olvasóink hiába aggódtak amiatt, hogy nem mondták el nekik, hogy honnan fogják akkor megtudni a második oltás beadásának részleteit. Az állam szerint ugyanis tájékoztatták őket arról is, hogy SMS-ben fogják megtudni ezeket az információkat.

Arra nem válaszoltak, hogy miért nem az állam tájékoztatta előre az oltakozókat bármilyen változásról. Arra se, hogy országos-e ez a probléma vagy hogy pontosan mikor dőlt el, hogy már nem adhatják ki a második AstraZeneca oltásokat négy hét után.

  • 16x9 Image

    Szalai Bálint

    Szalai Bálint a Szabad Európa budapesti szerkesztőségének újságírója. Nyolc évig dolgozott az akkor leglátogatottabb híroldalnak számító Indexnél. Egyéb elismerések mellett 2015-ben megkapta a Gőbölyös Soma-díjat. A 2018/19-es akadémiai évben az Arizona Állami Egyetem Fulbright-program Humphrey-ösztöndíjasa volt. 

XS
SM
MD
LG