Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Az oltási hét első napján 131 ezer oltást adtak be, hétfőn 171 ember halt bele a járványba


Ápoló a fehérgyarmati kórház koronavírus-osztályán 2021. április 2-án
Ápoló a fehérgyarmati kórház koronavírus-osztályán 2021. április 2-án

Az elmúlt 24 órában 6518 új fertőzöttet igazoltak, 171 ember halálát hozták összefüggésbe a járvánnyal. Megkezdődött hétfőn az oltási hét, és a kormányzati kommunikáció szerint sikeresen indult, az első napon közel 131 ezer oltást adtak be.

Az újonnan regisztrált betegekkel a járvány kezdete óta összesen 1.032.215 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 171 beteg, velük az elhunytak száma 33.343 főre emelkedett.

Az aktív fertőzöttek száma 147.558. Kórházban 6830 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 663-an vannak lélegeztetőgépen.

131 ezer oltás az első nap

A november 28-ig tartó oltási akcióhét első napján a hivatalos tájékoztatás szerint mintegy 131 ezer oltást adtak be, több mint 18,5 ezer eddig oltatlan ember jelent meg az oltópontokon az első oltásért és 105 ezren a megerősítő harmadik oltást is megkapták.

György István államtitkár azt mondta, arra kérték a kórházakat, hogy ha szükséges, a hosszú várakozási időt elkerülendő nyissanak új oltóhelyeket. Naponta 7 és 19 óra között az ország 101 kórházában és szakrendelőkben is várják az oltásra jelentkezőket. Vasárnapig nem kell előzetesen időpontot foglalni, időpontra bejelentkezni, regisztrálni.

Szigorítanak az iskolákban

December elsejétől szigorítják a belépés rendjét az iskolákba, a szülőket csak védettségi igazolvánnyal engedik be az épületekbe – írta meg a Telex az Oktatási Hivatal dokumentuma alapján.

Ebben arról tájékoztatják az iskolaigazgatókat, hogy ha a gyereket az iskolába kísérő vagy onnan hazakísérő szülőnek nincs lesz védettségi igazolványa, december elsejétől csak egy bizonyos területig léphet be az iskolába. És eleve csak egy szülő mehet be a gyerekkel védettségi nélkül.

XS
SM
MD
LG