Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Az orosz hadsereg ismét drónokkal és rakétákkal lőtte Kijevet és Harkivot


Vitalij Klicsko kijevi főpolgármester az egyik rakétatámadás helyszínén 2024. január 2-án
Vitalij Klicsko kijevi főpolgármester az egyik rakétatámadás helyszínén 2024. január 2-án

Vlagyimir Putyin előző nap kemény megtorlást ígért az oroszországi Belgorod elleni légicsapásokért.

Friss jelentések szerint Ukrajna-szerte több várost is célba vettek kedd reggel az inváziós erők. Kijevben a helyi adminisztráció arról számolt be, hogy a legtöbb rakétát sikerült megsemmisíteni, azonban így is áramkimaradást okoztak egyes robbanások. Harkivban egy ember életét vesztette, húszan megsebesültek.

Vitalij Klicsko kijevi főpolgármester elmondta, hogy tíz emberről tudnak, akik megsebesültek a rakéták lezuhanó roncsai következtében, emellett egy gázvezeték is megsérült a Pecserszkij negyedben.

Oleh Szinyehubov harkivi kormányzó közölte, hogy legalább négy légicsapás érte az 1,4 millió lakosú várost, aminek nyomán károk keletkeztek több épületben és a polgári infrastruktúrában.

Az ukrán légvédelem tájékoztatása szerint mind a harmincöt orosz drónt lelőtték az éjszaka folyamán.

Oroszország hétfőn rekordszámú, nagyjából kilencven iráni gyártású drónt lőtt ki a megtámadott országra.

Vlagyimir Putyin orosz elnök ezzel párhuzamosan a csapások fokozását ígérte, miután előző szombaton az oroszországi Belgorodban kéttucatnyi ember esett áldozatul ukrán légitámadásoknak, illetve több mint százan megsebesültek. Ezt a Kreml ura terrortámadásnak minősítette, valamint azzal vádolta meg a kijevi vezetést, hogy civileket támadnak.

Repeszálló mellényben kézbesíti a leveleket az ukrán postásnő
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:02:19 0:00

Ukrán kollégája, Volodimir Zelenszkij a The Economist című újságnak adott friss interjújában terroristaállamnak nevezte Oroszországot, és úgy vélekedett, hogy Putyin nem mutatja semmi jelét annak, hogy békét akarna.

Kiemelte, hogy az ukrán ellenoffenzíva fókusza az orosz egységek pusztítása a még 2014-ben illegálisan annektált Krím félszigeten.

Az ukrán kormány nem kommentálta a belgorodi légicsapásokat, bár tisztségviselők többször is arról beszéltek, hogy az orosz hadsereg a régióból is gyakran támadja Ukrajnát.

XS
SM
MD
LG