Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Azokban a régiókban, ahol a leginkább tombol a vírus, többnyire Trumpra szavaztak


Donald Trump
Donald Trump

A magyarázat az lehet, hogy ezek olyan rurális, vidéki területek, ahol az emberek kisebb arányban tartották be az előírásokat.

Donald Trump amerikai elnök járványkezelése fontos szempont volt, amikor a választók a héten tartott elnökválasztáson leadták a voksaikat. Mégis úgy tűnik, hogy azokon a területeken, amiket a leginkább sújtott a Covid-19, a szavazókat nem aggasztotta túlzottan, hogy az elnök hogyan kezelte a járványt.

Az Associated Press november 6-án publikálta azt az elemzését, amelyből kiderül, hogy annak a 376 megyének, ahol a legmagasabb volt az egy főre jutó új fertőzöttek száma, a 93 százalékában Trump volt a favorit. Ez az arány magasabb mint más, kevésbé érintett területeken.

Az eredményeket mutató, folyamatosan frissülő térképünket itt találja.

Rurális területek

Ezek jellemzően Montana, Észak- és Dél-Dakota, Nebraska, Kansas, Iowa, és Wisconsin vidéki régiói voltak, ahol az olyan intézkedéseket, mint a távolságtartás vagy a maszkviselés, nagyobb arányban hagyták figyelmen kívül az emberek.

Az AP elemzése arra is fényt derített, hogy a republikánus szavazók jóval kisebb százalékban voltak elégedetlenek a járványkezeléssel. A Trump-szavazók 36 százaléka mondta azt, hogy a járvány teljesen, vagy többnyire kézben van tartva, 47 százalékuk pedig úgy gondolta, hogy valamennyire kontroll alatt van. Összehasonlításul a demokrata szavazók 82 százaléka válaszolta azt, hogy a járvány egyáltalán nincs kordában tartva.

November 5-én ismét rekordot döntött az új regisztrált koronavírusos fertőzöttek száma az Egyesült Államokban: 123 ezer új esetet jelentettek. Az országban eddig 9,6 millió fertőzést jegyeztek föl és 234 ezer áldozata volt a betegségnek, mindkettő a világon a legmagasabb szám.

Készült az AP tudósításának felhasználásával.
XS
SM
MD
LG