Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Belebukott a botrányba a milliókat ajánlgató, fideszes Lévai István Zoltán


Aleva Márta (MKKP) és Lévai István Zoltánt (Fidesz) egy XIII. kerületi kávézóban 2023. augusztus 8-án
Aleva Márta (MKKP) és Lévai István Zoltánt (Fidesz) egy XIII. kerületi kávézóban 2023. augusztus 8-án

Lemondott választókerületi elnöki tisztségéről a fideszes politikus, és a párttagságát is megszüntette.

A Fidesz szűkszavú közleménye nem közli az okokat, csupán annyit, hogy „dr. Lévai István Zoltán, Budapest 15. számú országgyűlési egyéni választókerületének elnöke a mai napon a választókerületi elnöki tisztségéről lemondott, a Fidesz-párttagságát pedig megszüntette”.

Mint arról a Szabad Európa is beszámolt, a XVIII. kerületi fideszes polgármesterjelölt – a Válasz Online birtokába került hangfelvételek szerint – megpróbálta rávenni a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) politikusát, Aleva Mártát, hogy induljon a jövő évi önkormányzati választáson a kerületben, ezzel is csökkentve az ellenzéki összefogás esélyeit. Aleva kereste meg a Válasz Online-t a sztorival, majd kétszer is találkozott a kormánypárti polgármesterjelölttel, hogy bizonyíthatók legyenek a háttérmutyi-próbálkozások.

A választásokig hátralévő tíz hónapban havi félmilliót is intézett volna neki, ami összesen ötmilliós támogatást jelentett volna. Lévai nemcsak anyagi segítséget ígért, hanem azt is, hogy egy általuk létrehozott helyi híroldalt is használhatnak bármire. Aláírásgyűjtésben is segítséget ajánlott, valamint olyan érdekes dolgokat, amelyekkel „b*tatni lehetne a polgármestert”.

Az MKKP Facebook-oldalán azt írta: „Drága Fidesz! Vagy bármelyik párt. Ez történik, ha hasonló ügyekbe akartok minket belerángatni: lebuktok.”

Az ügyben Hartaházi Miklós, a Pestszentimrei Városrészi Önkormányzat alelnöke a választás rendje elleni bűncselekmény, vesztegetés és befolyással üzérkedés miatt feljelentést tett a XVIII. kerületi rendőrségen – írta a 24.hu.

  • 16x9 Image

    Fazekas Pálma

    Fazekas Pálma a Szabad Európa budapesti irodájának hírszerkesztője. Csaknem harminc éve dolgozik újságíróként, elsősorban hírek, hírműsorok szerkesztőjeként, hírszerkesztőségek vezetőjeként. A nyomtatott és az elektronikus sajtó szinte minden területén dolgozott, így a Kurírnál, az Interpress Magazinnál, a Magyar Rádióban, a Westelnél, a Magyar Televízióban, az InfoRádióban, az Origóban és az Infostartnál is.  

XS
SM
MD
LG