Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Bepoloskázták a lengyel kormány tanácskozótermét


Az elnöki palota Varsóban, 2019-ben (illusztráció)
Az elnöki palota Varsóban, 2019-ben (illusztráció)

Lengyel biztonsági ügynökök lehallgatókészülékeket találtak abban a helyiségben, ahol a miniszterek kedden találkoztak volna – közölték a hatóságok, de azt nem árulták el, hogy ki helyezhette el a poloskákat.

Az oroszok Ukrajna ellen több mint két éve folyó háborújában Lengyelország a Kijevnek küldött nyugati katonai szállítások központja, ezért Varsó fokozott készültséget rendelt el kémveszély miatt.

„Az Állami Védelmi Szolgálat a Belső Biztonsági Ügynökséggel együttműködve lehallgatásra használható eszközöket észlelt és szerelt le abban a helyiségben, ahol ma a Minisztertanács ülését tartják Katowicében” – írta Jacek Dobrzyński, a biztonsági szolgálat szóvivője X-en.

Az eszközök eredetére nem tért ki, de azt elmondta, hogy a találkozót délelőtt 10 órára tervezték.

A miniszterek napirendjén az energiapolitika szerepel, beleértve a szénről való átállás teendőit és a magas villamosenergia-árak háztartásokra gyakorolt hatásának enyhítését.

Hétfőn a kormány közölte, hogy vizsgálatot indított annak kiderítésére, kémkedett-e az a bizalmas információkhoz hozzáférő lengyel bíró, aki politikai menedékjogot kért Belaruszban.

Készült a Reuters beszámolójának felhasználásával.
XS
SM
MD
LG