Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Berlusconi kórházba került, intenzív osztályon van


Újságírók várakoznak a San Raffaele kórház intenzív osztálya előtt, Milánóban, ahol Silvio Berlusconi volt olasz miniszterelnököt kezelik 2023. április 5-én
Újságírók várakoznak a San Raffaele kórház intenzív osztálya előtt, Milánóban, ahol Silvio Berlusconi volt olasz miniszterelnököt kezelik 2023. április 5-én

Silvio Berlusconi volt olasz miniszterelnök kórházba került – közölte szóvivője szerdán. Az olasz külügyminiszter szerint légzési problémákkal az intenzív osztályon fekszik.

A 86 éves politikust a milánói San Raffaele kórházba vitték, ahol rendszeresen kezelni szokták – mondta Paolo Emilio Russo szóvivő.

Antonio Tajani külügyminiszter, aki a Berlusconi-féle Forza Italia párt egyik vezetője, elmondta, hogy Berlusconit egy korábbi fertőzéshez kapcsolódó megoldatlan probléma miatt vitték be.

Berlusconinak az elmúlt években számos egészségügyi problémája volt, a koronavírussal is megfertőződött 2020-ban. Akkor azt mondta újságíróknak, miután kiengedték a kórházból, hogy a betegség alattomos volt, és a legveszélyesebb kihívás, amellyel valaha szembe kellett néznie.

Évek óta pacemakerrel rendelkezik, 2016-ban szívműtéten esett át, kicserélték az aortabillentyűjét, és legyőzte a prosztatarákot.

Korábbi cikkünk a témában: Berlusconi visszatért, az adócsalási tiltás után szenátusi mandátumot nyert

Berlusconi múlt héten járt a San Raffaele kórházban egy többnapos kivizsgáláson. Múlt pénteken, miután hazatért, Twitteren mondott köszönetet mindazoknak, akik gondoltak rá.

Közölte, hogy újra munkába állt, „készen és eltökélten, hogy szeretett országomért dolgozzak, ahogy mindig is tettem”.

Berlusconi, a médiamogulból lett politikus a szeptemberi parlamenti választásokon ismét visszatért a politikába. Egy évtizeddel azután, hogy adócsalás miatt eltiltották a közügyek gyakorlásától, szenátusi mandátumot nyert. A választásokon egy erőteljesen jobboldali vezetésű kormány került hatalomra, amelyben Berlusconi Forza Italia pártja a Giorgia Meloni miniszterelnök által vezetett kormány kisebbik tagja.

Berlusconi továbbra is a Forza Italia, a jobbközép párt élén áll, amelyet akkor hozott létre, amikor a kilencvenes évek elején beszállt a politikába, bár a párt mindennapi vezetését munkatársaira bízta.

XS
SM
MD
LG