Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Gördülékenyebbé teheti a kormány a vendégmunkások számára az ügyintézést


A Mol poliolüzemének építkezésén dolgozó munkások számára készült mobil lakópark Tiszaújvárosban 2019. szeptember 27-én
A Mol poliolüzemének építkezésén dolgozó munkások számára készült mobil lakópark Tiszaújvárosban 2019. szeptember 27-én

Úgy alakítják át Országos Idegenrendészeti Főigazgatóságot (OIF), hogy gyorsabbá váljon egyebek mellett a vendégmunkások eljárásainak intézése – írja a Népszava a Magyar Közlönyben megjelent rendelet alapján.

A rendelet szerint szeptember 1-jétől az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóságon belül létrehoznak egy új Központi Regionális Igazgatóságot, amelynek egyik feladata az ügyek elosztása a regionális idegenrendészeti igazgatóságok között.

Noha a kormányrendelet nem részletezi, hogy pontosan milyen ügyekről van szó, a lap a területet ismerőkre hivatkozva azt írja, hogy az ügyintézés felgyorsítása lehet a cél. A lap megkereste az OIF-et is, amely annyit közölt, hogy „A szervezeti struktúra módosítását az ügyteher hatékonyabb elosztásának és ezáltal a hatósági eljárások gyorsabb, gördülékenyebb intézésének igénye indokolta.”

A jelek szerint a kínai akkumulátorgyárak beindításával a kormány még több külföldi munkavállaló érkezésére számít – írja a lap, amely emlékeztet arra, hogy a KSH adatai szerint tavasszal 81 ezer külföldi dolgozott Magyarországon, és a munkaerő-kölcsönzők tájékoztatása alapján havonta nyolcszáz-ezer fővel nő a számuk.

  • 16x9 Image

    Fazekas Pálma

    Fazekas Pálma a Szabad Európa budapesti irodájának hírszerkesztője. Csaknem harminc éve dolgozik újságíróként, elsősorban hírek, hírműsorok szerkesztőjeként, hírszerkesztőségek vezetőjeként. A nyomtatott és az elektronikus sajtó szinte minden területén dolgozott, így a Kurírnál, az Interpress Magazinnál, a Magyar Rádióban, a Westelnél, a Magyar Televízióban, az InfoRádióban, az Origóban és az Infostartnál is.  

XS
SM
MD
LG