Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Brüsszelben beszélt az ottani „bürokraták szemétdombra küldéséről” Orbán Viktor


Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a Polgári Magyarországért Alapítvány Hunyadi János-díjának átadásán a brüsszeli Concert Noble rendezvényközpontban 2024. március 20-án
Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a Polgári Magyarországért Alapítvány Hunyadi János-díjának átadásán a brüsszeli Concert Noble rendezvényközpontban 2024. március 20-án

A liberálisokkal folytatott vitában nem a Soros György-féle birodalom és nem a brüsszeli bürokraták, hanem a nemzetek fognak győzni. „El fogjuk őket küldeni oda, ahova valók, a történelem szemétdombjára, ahogy a kommunistákat is elzavartuk” mondta Orbán Viktor Brüsszelben, a Fidesz pártalapítványának rendezvényén.

A miniszterelnök a Polgári Magyarországért Alapítvány (PMA) Hunyadi János-díjának átadásán beszélt. A díjat Ryszard Antoni Legutko lengyel európai parlamenti képviselő kapta. Róla az MTI tudósítása szerint azt mondta Orbán Viktor, hogy az Európai Unió működésének vizsgálatakor beazonosította: a progresszív liberálisok ellenségesek minden másképp gondolkodóval szemben, olyanokká váltak, mint a kommunisták, és valódi veszélyt jelentenek a szabadságra, „mert a saját utópikus lázálmaikat próbálják megvalósítani”.

Orbán szerint az Európai Unióban a progresszív liberálisok a szuverenitás felszámolására, a nemzeti hatáskörök minél teljesebb elvételére és a közösség politikai diktátumokkal történő irányítására törekednek. „Akikkel vitatkozunk, valójában fel akarnak bennünket számolni” – idézi a miniszterelnököt az MTI tudósítása.

Ehhez kapcsolódóan: Orbán visszahozta az évértékelőibe az „erőt”, az „európai” szinte már negatív jelző nála

Szerinte a nemzetállamokban gondolkodó britek uniós kilépése után a szuverenitás képviselete a közép-európaiakra maradt.

Azt is mondta: rég nem látott ilyen jó alkalmat arra, hogy a nemzeti konzervatív, szuverenista és keresztény alapokon álló erők meghatározóvá váljanak az Európai Unióban, mert forrongás és mozgolódás van a német gazdák körében, Franciaországban és Portugáliában, és pár hónap alatt meghatározók lettek a nemzetközi konzervatív szuverenista erők Hollandiában is.

  • 16x9 Image

    Fazekas Pálma

    Fazekas Pálma a Szabad Európa budapesti irodájának hírszerkesztője. Csaknem harminc éve dolgozik újságíróként, elsősorban hírek, hírműsorok szerkesztőjeként, hírszerkesztőségek vezetőjeként. A nyomtatott és az elektronikus sajtó szinte minden területén dolgozott, így a Kurírnál, az Interpress Magazinnál, a Magyar Rádióban, a Westelnél, a Magyar Televízióban, az InfoRádióban, az Origóban és az Infostartnál is.  

XS
SM
MD
LG