Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Budapest főépítésze: Hamisítványok épülnek a várban


Történeti épületeket vasbetonból újraépíteni hamisítás – mondja Budapest főépítésze. Erő Zoltán szerint elhibázott módon nyúlt a kormány a vár felújításához, ami már most háromszázmilliárdnál jár, és egyáltalán nem látni, hogy hol lesz a költségek vége. A megbízást a legtöbb épület rekonstrukciójára a West Hungária Bau Kft. nyerte eddig. A WHB Kft. tulajdonosa a győri milliárdos Paár Attila, aki Tiborcz Istvánnak, a kormányfő vejének üzlettársaként is ismert.

Interjú Erő Zoltánnal, Budapest főépítészével, akivel a fővárosba tervezett maxi-Dubajról és a Diákvárosról is beszélgettünk:

  • 16x9 Image

    Benyó Rita

    Benyó Rita a Szabad Európa újságírója. Két évtizede dolgozik politikai újságíróként. Pályáját az InfoRádióban kezdte, később a TV2, majd 2009 és 2011 között az MTV parlamenti és politikai tudósítójaként dolgozott. Ezt követően a Hír24 Híradójának szerkesztő-műsorvezetője, majd az ATV Heti Napló című műsorának, illetve a Jelen című hetilapnak a riportere volt. A politika mellett kulturális és gasztronómiai témákkal is foglalkozik.

XS
SM
MD
LG