Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Budapesten tárgyal egy új jobboldali EP-frakcióról a német AfD és a Mi Hazánk


Maximilian Krah, a német szélsőjobboldali Alternatíva Németországért (AfD) EP-lista-vezetője
Maximilian Krah, a német szélsőjobboldali Alternatíva Németországért (AfD) EP-lista-vezetője

Új jobboldali frakciót alakítana az Európai Parlamentben a német AfD vezetésével a Mi Hazánk – ezt Toroczkai László pártelnök-listavezető mondta az RTL Híradónak. A német radikális jobboldali párt vezetője pénteken Budapesten egyeztet erről, miután az AfD-t kizárták EP-frakciójából listavezetője kijelentése miatt, amelyben a náci SS-tagok bűnösségét kérdőjelezte meg.

Toroczkai László szerint nem kérdés, hogy bejutnak az Európai Parlamentbe, de az már nem biztos, hogy összejön a két képviselői helyük, amivel év elején számoltak, mert Magyar Péter feltűnése ronthatja az esélyeiket.

A Mi Hazánk a radikális jobboldali, Identitás és Demokrácia nevű pártcsaládhoz csatlakozott volna a tervek szerint. Ennek a frakciónak az egyik vezető ereje testvérpártjuk, a német szélsőjobboldali Alternatíva Németországért (AfD). Nemrég azonban kizárták az AfD-t listavezetője, Maximilian Krah nyilatkozata miatt.

Egy interjúban úgy fogalmazott: „Nem tart automatikusan mindenkit bűnözőnek, aki a II. világháborúban a náci SS egyenruháját viselte”idézi az rtl.hu.

Ehhez kapcsolódóan: Házkutatást tartottak egy európai parlamenti dolgozónál orosz befolyásolási kísérletek ügyében

Megkérdezték Toroczkai Lászlót, hogy egyetért-e az AfD listavezetőjének állításával. Annyit mondott, hogy nyilvánvalóan az AfD és Maximilian Krah sem náci.

Ahogy korábban beszámoltunk róla, áprilisban letartóztatták Maximilian Krah asszisztensét, Jian Guót, mert a vádak szerint Kínának kémkedett. Ekkor az ügyben tanúként kezelt Krah brüsszeli irodáját is átkutatták.

Szerdán újabb házkutatást tartottak egy európai parlamenti dolgozónál az orosz befolyásolási kísérletek ügyében. Egyes források szerint ismét Maximilian Krah munkatársáról van szó.

„A mostani házkutatások a beavatkozással, a passzív korrupcióval és a bűnszervezetben való tagsággal kapcsolatos ügy részét képezik, és összefüggésben állnak az orosz beavatkozás jeleivel, amelyek szerint az Európai Parlament tagjait megkörnyékezték és lefizették annak érdekében, hogy orosz propagandát terjesszenek az Európa Hangja hírportálon keresztül” – közölte a belga ügyészség.

XS
SM
MD
LG