Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Burka helyett bokszkesztyű, illegális balatoni stégek, orosz történelemhamisítás


A hatóságok nekiálltak eltávolítani a balatoni stégeket. A Meduza orosz hírportál kiszúrta, hogy Magyarországgal kapcsolatban (is) történelmet hamisítanak az orosz tankönyvek. Egy pakisztáni lány szembemegy az árral, hogy edzésre járhasson. Összegyűjtöttük a hét legnépszerűbb multimédia-tartalmait.

„Különösen átgondolatlan döntésként” emlegeti a szovjet csapatok kelet-európai kivonását az új, tizenegyedikeseknek készült tankönyv Oroszországban. Ugyanitt az ’56-os magyarországi forradalomról azt írják, hogy nem volt más, mit a Nyugatról szervezett fasiszták rendbontása. A történelemhamisításról a Meduza nevű orosz hírportál számolt be először. Az iskolai történelemkönyvet Putyin orosz elnök egyik tanácsadója írta. A magyar külügy – és általában a magyar kormány – nem háborodott fel ezen, az orosz vezetés viszont kijelentette, hogy többféle tankönyv létezik, és a Meduza hazugságokat ír. Képgalériánkat itt tekintheti meg:

Pakisztánban egy lánynak nagyon bátornak kell lennie ahhoz, hogy szembemenjen a rendkívül konzervatív társadalmi normákkal. Afsin Dzsaved ilyen: ő az első női kick-boxoló az egymillió lakosú, konzervatív pakisztáni Bannuban. Amint megérkezik az edzésre, leveti a burkát és felveszi a bokszkesztyűt. A lánynak számos előítéletet kellett legyőznie ahhoz, hogy hódolhasson szenvedélyének. Videónkat itt találja:

Megvetéssel kell megküzdenie a pakisztáni lánynak, aki burka helyett a bokszkesztyűt választotta
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:02:22 0:00

Talán másnak is feltűnt, hogy Oroszországban itt-ott mindig ég valami az utóbbi időben. A tűz változatos okokból csap fel. Egy képgalériában összegyűjtöttük a legfontosabb eseteket:

Szabadon című tényfeltáró műsorunk egyik legutóbbi epizódjában Bihari Ádám kollégánk megmutatta a rendkívül értékes, ám omladozó budai ingatlanok sorsát. A szálak sokszor NER-közeli vállalkozókig vezetnek. Kovács Gergely (MKKP) önkormányzati képviselő interjúban vázolta fel, mi történik ezekkel az épületekkel a XII. kerületben.

A kormány évtizedes tervet porolt le, amikor újra előszedte a szivattyús-tározós erőművek ötletét. A megoldás igen energiahatékony, másik oldalról viszont meglehetősen környezetromboló. Önnek hogyan tetszene két hatalmas betonteknő mondjuk a Prédikálószéken? Videónkban összefoglaltuk a megoldás előnyeit és hátrányait:

Egyszerűen – Hogy működik a szivattyús energiatároló erőmű?
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:01:50 0:00

A hatóságok nagy hirtelen nekiálltak a sok esetben évtizedekkel korábban, ugyanakkor illegálisan épített balatoni stégek eltávolításának. Ez a szakemberek egy része szerint üdvözlendő, vannak viszont, akik hátsó szándékot gyanítanak a háttérben. Balatoni videóriportunkat itt nézheti meg:

„Balaton-bitorlás folyik” – a vízügy elkezdte lebontani az illegális stégeket
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:06:13 0:00

  • 16x9 Image

    Nagy András

    Nagy András korábban televíziós riporterként, tudósítóként és műsorvezetőként dolgozott, többek között az RTL Klubnál és a Magyar Televíziónál. Az utóbbi tíz évben videóriporter volt az egykori Népszabadságnál, majd az AP és az FSN amerikai hírügynökségnél. Most a Szabad Európa multimédiás tartalmait szerkeszti.

XS
SM
MD
LG