Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Cáfol Szijjártó Péter, teljes létszámmal működik a kijevi magyar nagykövetség


Mivel az alapvető infrastruktúra üzemel, a kijevi magyar nagykövetség munkatársai el tudják látni a szükséges feladatokat, mondta Szijjártó Péter.
Mivel az alapvető infrastruktúra üzemel, a kijevi magyar nagykövetség munkatársai el tudják látni a szükséges feladatokat, mondta Szijjártó Péter.

A válsághelyzet miatt azonban a telekommunikációs szolgáltatás akadozik, így a telefonvonalak nem mindig üzemelnek – írja közösségi oldalán a magyar külgazdasági és külügyminiszter. Szijjártó Péter egy nappal az orosz invázió előtt már közölte, hogy a magyar kormány eleget tesz az ukrán kérésnek, nem zárja be és nem költözteti el a kijevi képviseletet, és a beregszászi konzulátus is működik.

Szijjártó Péter cáfolva az ellentétes híreszteléseket, megerősítette, hogy Magyarország kijevi nagykövetsége teljes létszámmal működik, a nap folyamán több mint 50 magyar állampolgár kereste fel személyesen hosszabb-rövidebb időre az épületet és egyeztetett szolgálatban lévőkkel.

A magyar diplomácia vezetője közösségi oldalán azt írta, hogy mivel az alapvető infrastruktúra üzemel, van víz, gáz és villany, a nagykövetség munkatársai el tudják látni a szükséges feladatokat és segítséget nyújtanak minden bajba került magyar állampolgárnak.

A témával kapcsolatos összes cikkünket megtalálja ezen a linken, rövid áttekintést, összefoglalót pedig az alábbi, frissülő cikkben talál:

Mindenki addig maradhat, amíg szükségét érzi

Minden magyar állampolgár, aki biztonságot keres a képviselet épületében, annak rendelkezésére állnak, jelenleg is többen igénybe veszik ezt,

„(...) mindenki addig maradhat, amíg szükségét érzi. Aljas hazugság, hogy bárkit elküldtünk volna”

– fogalmaz a külügyminiszter.

A telekommunikációs szolgáltatás viszont akadozik, így a telefonvonalak nem mindig üzemelnek. Ha emiatt bármely bajba került magyar állampolgár nem tudná elérni a nagykövetséget telefonon, akkor hívja a nap 24 órájában üzemelő konzuli szolgálatot (+36 80 36 80 36), ahol folyamatosan fogadják a hívásokat és azonnali felvilágosítást adnak. A konzuli szolgálat budapesti központja emelt létszámmal üzemel.

  • 16x9 Image

    Fazekas Pálma

    Fazekas Pálma a Szabad Európa budapesti irodájának hírszerkesztője. Csaknem harminc éve dolgozik újságíróként, elsősorban hírek, hírműsorok szerkesztőjeként, hírszerkesztőségek vezetőjeként. A nyomtatott és az elektronikus sajtó szinte minden területén dolgozott, így a Kurírnál, az Interpress Magazinnál, a Magyar Rádióban, a Westelnél, a Magyar Televízióban, az InfoRádióban, az Origóban és az Infostartnál is.  

XS
SM
MD
LG