Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Cáfolta Gulyás Gergelyt az Európai Bizottság szóvivője, nincs megállapodás a helyreállítási tervről


Az Európai Parlament strasbourgi épülete 2021. október 19-én
Az Európai Parlament strasbourgi épülete 2021. október 19-én

Veerle Nuyts azt közölte, hogy az elmúlt hónapokban számos kérdésben sikerült haladást elérni, de számos kérdés még nyitott, ezek közé tartoznak például a korrupcióellenes intézkedések és az oktatással kapcsolatos ügyek.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter április 28-án, a kormányinfón beszélt arról, hogy tanulmányozták az Európai Bizottság levelét, és a kormány szerint semmi akadálya nincs a helyreállítási alapról szóló megállapodás aláírásának.

A magyar kormány szerint nincs olyan pont, ahol ne lehetne olyan megoldást találni, amely mind a magyar kormánynak, mind az Európai Bizottságnak elfogadható.

Az Európai Bizottság szóvivője azonban a Népszava szerint cáfolta, hogy a helyreállítási terv esetében már mindenben megállapodtak volna. Veerle Nuyts szavait idézi a lap: az elmúlt hónapokban számos kérdésben haladást értünk el, de számos kérdés még nyitott, ezek közé tartoznak például a korrupcióellenes intézkedések és az oktatással kapcsolatos ügyek.

Az Európai Bizottság szóvivője a lap szerint arra is felhívta a figyelmet reagálásában, hogy a magyar helyreállítási alapról folyó tárgyalások és a jogállamisági eljárás elindítása két különböző dolog. Az előbbiről hónapok óta tartanak a megbeszélések Budapest és Brüsszel között, az utóbbiról szerdán döntött a biztosi kollégium.

  • 16x9 Image

    Fazekas Pálma

    Fazekas Pálma a Szabad Európa budapesti irodájának hírszerkesztője. Csaknem harminc éve dolgozik újságíróként, elsősorban hírek, hírműsorok szerkesztőjeként, hírszerkesztőségek vezetőjeként. A nyomtatott és az elektronikus sajtó szinte minden területén dolgozott, így a Kurírnál, az Interpress Magazinnál, a Magyar Rádióban, a Westelnél, a Magyar Televízióban, az InfoRádióban, az Origóban és az Infostartnál is.  

Maradjon velünk!

  • Szabad Európa a mobilján: töltse le ingyenes applikációnkat a Google Play vagy az Apple Store kínálatából!

A stabil mobilkapcsolat érdekében a weboldal egyes funkciói az applikációban csak korlátozottan érhetők el.

XS
SM
MD
LG