Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Cáfolták, hogy tárgyalások folynának a lengyel–ukrán határ lezárásáról


Olekszandr Kubrakov ukrán miniszterelnök-helyettes Kijevben 2023. augusztus 29-én
Olekszandr Kubrakov ukrán miniszterelnök-helyettes Kijevben 2023. augusztus 29-én

Ukrajna részéről senki nem folytat egyeztetéseket a határ lezárásáról Lengyelországgal – szögezte le Olekszandr Kubrakov ukrán miniszterelnök-helyettes.

Az ország újjáépítésének koordinálásáért is felelős infrastrukturális miniszter hangsúlyozta, hogy e határ stabil működése hazája túlélése szempontjából is kulcsfontosságú.

„Rendkívül tiszteljük a baráti Lengyelországot, és konstruktív megoldásokra tettünk javaslatot, továbbá kezdeményeztük a feszültség csillapítását a határon. Ennek megfelelő döntésekre számítunk a lengyel kormány részéről is, hogy a helyzet ne jusson holtpontra” – közölte.

Kiemelte, hogy a határzár egyik félnek sem lenne hasznára.

Ehhez kapcsolódóan: Lengyel gazdák torlaszolták el az ukrán határt, az EU-n kívüli import ellen tiltakoznak

Előző nap olyan hírek láttak napvilágot, amelyek szerint a két ország a határ lezárásáról tárgyal. Donald Tusk lengyel miniszterelnök korábban arról beszélt egy rádióinterjúban, hogy a kereskedelmet érintő átmeneti határzárról egyeztetnek Kijevvel.

Lengyelország: rendszerváltás vagy alkotmányos válság?
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:33:22 0:00

A kérdésről minden bizonnyal szó lesz a varsói vezetés és az egyebek mellett az ukrán áruk behozatala miatt is tüntető gazdák képviselői közötti megbeszélésen csütörtökön.

Készült az Interfax tudósításának felhasználásával.
XS
SM
MD
LG