Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Carl Nassib az első aktív NFL-játékos, aki bevallotta, hogy meleg


A Las Vegas Raiders védője, Carl Nassib a Tampa Bay Buccaneers elleni meccs után az Allegiant Stadionban 2020. október 25-én
A Las Vegas Raiders védője, Carl Nassib a Tampa Bay Buccaneers elleni meccs után az Allegiant Stadionban 2020. október 25-én

Carl Nassib, aki az NFL-ben már a hatodik, a Las Vegas Raiders színeiben pedig a második idényét kezdi, az Instagramon jelentette be a hírt, mondván: nem a figyelmet akarja felhívni magára, hanem fontosnak érzi a képviseletet és a láthatóságot.

Csak egy pillanatot akartam, hogy elmondjam, meleg vagyok – üzente Nassib videoüzenetében pennsylvaniai otthonából, West Chesterből. – Már egy ideje meg akartam ezt tenni, és most elég nyugodtnak érzem magam, hogy végre kiszakadt belőlem.”

„Tényleg a legjobb életem van. Az enyém a legjobb család, a legjobb barátok és a legjobb munka, amit csak egy srác kérhet. Eléggé magamnak való ember vagyok, ezért remélem, hogy tudjátok – tényleg nem a figyelem miatt teszem ezt. Csak úgy gondolom, hogy a képviselet és a láthatóság nagyon fontos.”

Nassib a videót követő írásos üzenetben hozzáfűzte, hogy „kínlódott emiatt a pillanat miatt az elmúlt 15 évben”, és csak nemrég döntött úgy, hogy a nyilvánosság elé viszi szexuális beállítottságát, miután megkapta a család és a barátok támogatását.

Hálás az NFL-nek a támogatásért

„Hihetetlenül hálás vagyok az NFL-nek, az edzőimnek és a játékostársaimnak is a támogatásukért – írta Nassib. – Nélkülük ezt nem tudtam volna megtenni. A nagy ugrás után a legnagyobb tisztelettel és elfogadással fordultak felém.”

Nassib, aki bejelentésével a meleg büszkeség hónapjában állt elő, hozzátette, hogy százezer dollárt adományozott a The Trevor Project nevű nonprofit szervezetnek, amely az LMBTQ fiatalok körében tapasztalható öngyilkosságok megelőzésére törekszik.

Aktív karrierje után több mint egy tucat játékos bújt elő

„Az NFL-család büszke Carlra, aki bátran megosztotta mindenkivel az igazat ma – nyilatkozta Roger Goodell, az NFL biztosa. – A képviselet számít. Osztozunk abban a reményében, hogy hamarosan az övéhez hasonló kijelentések már nem lesznek hírértékűek, ahogy az LMBTQ-közösség a teljes egyenlősége felé halad. Sok sikert kívánunk Carlnak a következő szezonban.”

Nassib bejelentését üdvözölte Brian Burke, az NHL Pittsburgh Penguins elnöke is. Burke több mint egy évtizede az LMBTQ-jogok egyik fő támogatója, mióta néhai fia, Brendan bejelentette, hogy meleg.

„Büszkén támogatom Carlt és döntését, hogy az NFL első aktív meleg játékosaként előbújt – mondta Burke. – Remélem, hogy más sportvezetők is csatlakoznak hozzám, és nyilvánosan kifejezik a támogatásukat.”

Aktív karrierje befejezése után több mint egy tucat NFL-játékos vállalta fel, hogy meleg.

Készült az AP tudósítása alapján.
XS
SM
MD
LG