Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Covid-19 – Duplájára ugrott a fertőzöttek száma, második napja 130 felett a halottaké


A koronavírus-járvány elleni fertőtlenítés egy óbudai iskolában 2021. március 17-én.
A koronavírus-járvány elleni fertőtlenítés egy óbudai iskolában 2021. március 17-én.

Az előző naphoz képest csaknem kétszer annyi, 6286 új fertőzöttet regisztráltak Magyarországon. Az elmúlt 24 órában 132-en haltak bele a vírus okozta betegségekbe, második napja jár 130 felett a halálos áldozatok száma.

Az újonnan regisztrált esetekkel együtt a járvány kezdete óta összesen 1.769.164 nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. A hétfői 131 halálos áldozat után kedden 132 ember halálát közölték a kormányzati járványportálon, velük együtt az elhunytak száma 43.562 emelkedett.

Az aktív fertőzöttek száma 178.730, kórházban 4463 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 170-en vannak lélegeztetőgépen.

Újabb szállítmány Pfizer érkezett az 5-11 évesek oltásához

A Pfizer Gyógyszerkereskedelmi Kft. tájékoztatása szerint az újabb, immár nyolcadik szállítmány 36 ezer adag oltóanyagot tartalmaz, és a vakcinát 21 napos eltéréssel, kétadagos oltási rendben kell beadni.

A kormányzati járványportál keddi adatai szerint egyébként ebben a korosztályban eddig 89 ezer gyermeket oltattak be a szülei.

Koronavírusos, lemondta programjait II. Erzsébet

A brit uralkodónak a hétvégén lett pozitív a koronavírus-tesztje. A hivatalos tájékoztatás szerint jól viseli a fertőzést, de minden hivatalos programját lemondták.

A Buckingham-palota szóvivője szerint a 96 éves uralkodónak – aki 70 éve uralkodik az Egyesült Királyság felett – továbbra is csak enyhe, náthaszerű tünetei vannak.

  • 16x9 Image

    Fazekas Pálma

    Fazekas Pálma a Szabad Európa budapesti irodájának hírszerkesztője. Csaknem harminc éve dolgozik újságíróként, elsősorban hírek, hírműsorok szerkesztőjeként, hírszerkesztőségek vezetőjeként. A nyomtatott és az elektronikus sajtó szinte minden területén dolgozott, így a Kurírnál, az Interpress Magazinnál, a Magyar Rádióban, a Westelnél, a Magyar Televízióban, az InfoRádióban, az Origóban és az Infostartnál is.  

XS
SM
MD
LG