Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Csaknem ezer új beteget regisztráltak


Egy új szállítmány Pfizer-oltást kezdenek kicsomagolni a Békés Megyei Központi Kórházban, 2021. január 12-én.
Egy új szállítmány Pfizer-oltást kezdenek kicsomagolni a Békés Megyei Központi Kórházban, 2021. január 12-én.

Ezer alatt maradt az új betegek száma, száz alatt az egy nap alatt elhunytaké a legfrissebb magyarországi adatok szerint.

Magyarországon 976 új beteget azonosított az állam szerdára, így összesen kicsit több mint 342 ezer fertőzést azonosítottak eddig, 95 újabb beteg viszont életét vesztette, az áldozatok száma így már 11 615 főnél jár.

Az előző naphoz képesti növekedés az új betegek számában jó eséllyel a hétvégi napok regisztrációs aktivitásával is összefüggésben lehet.

4218 ember van kórházban tesztelten koronavírus-fertőzéssel, közülük 294 fő van jelenleg is lélegeztetőgépen. A beadott oltások számáról elárulták, hogy 130 318-an kaphattak eddig oltást, 2939 ember pedig már a második oltását is megkapta.

Müller Cecília szerint Magyarország nagy készleteket tart oltásból, mivel mindenkinek alapból félretesznek egy második oltást, aki az elsőt megkapja. A második oltást 3-4 héttel az első után adják be, de például az Egyesült Királyságban három hónapot is várnak vele, hogy minél több veszélyeztetett jusson hozzá gyorsan az első oltáshoz.

A magyar oltási sebesség egyébként a régióban nem szokatlan, csak Szlovénia tudja lényegesen gyorsabban végrehajtani.

Beadott védőoltások száma száz főre vetítve grafikon
Beadott védőoltások száma száz főre vetítve grafikon

Ingyenes mobilalkalmazásunkkal bárhol és bármikor elérheti a Szabad Európa weboldalának tartalmát. Töltse le díjnyertes applikációnkat a Google Play vagy az Apple Store kínálatából.

  • 16x9 Image

    Szalai Bálint

    Szalai Bálint a Szabad Európa budapesti szerkesztőségének újságírója. Nyolc évig dolgozott az akkor leglátogatottabb híroldalnak számító Indexnél. Egyéb elismerések mellett 2015-ben megkapta a Gőbölyös Soma-díjat. A 2018/19-es akadémiai évben az Arizona Állami Egyetem Fulbright-program Humphrey-ösztöndíjasa volt. 

XS
SM
MD
LG