Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Rég nem regisztráltak ilyen kevés új koronavírusos betegeket


Egészségügyi dolgozó egy remdesivir hatóanyagot tartalmazó szerrel kezelt beteg mellett a debreceni Kenézy Gyula Kórházban, 2020. október 15-én.
Egészségügyi dolgozó egy remdesivir hatóanyagot tartalmazó szerrel kezelt beteg mellett a debreceni Kenézy Gyula Kórházban, 2020. október 15-én.

Szeptember óta nem volt ilyen alacsony a naponta jelentett új koronavírusos esetek száma.

573 új betegnél regisztrálták a koronavírus-fertőzést keddre, szeptember óta nem volt ilyen alacsony szám. Ezzel párhuzamosan 111 beteg elhunyt közvetlenül a járvány miatt. Így eddig 11 520 közvetlen áldozata van a vírusnak Magyarországon.

A regisztrált fertőzések száma jelenleg 353 276-nál jár, közülük 109 841 fő aktív fertőző. 4 445 ember van emiatt kórházban is, 309-en pedig lélegeztetőgépen.

Eddig 129 689 embert sikerült beoltani. Több mint 1600 ember már a második oltását is megkapta, de Müller Cecília szerint csak az oltások felét használjuk el adott pontban, mivel mindenkinek azonnal félreraknak egy második oltást, amit 3 vagy több héttel később kell beadni.

A brit-svéd AstraZeneca gyógyszercég engedélykérelmének elbírálását január 29-ére jelezte az Európai Gyógyszerfelügyelet. Ebből egyébként eddig 300 millió vakcinát vett a szövetség és még 100 millióra opciót kötött.

Szerdán több mint 71 ezer Pfizer oltás érkezik Magyarországra, amit a kormány úgy kommunikál, hogy 35 685 emberre elég oltást kapnak. 70 ezer oltást a jelenlegi átlagos teljesítmény alapján nagyjából 10 nap alatt tudunk beadni. Ha csak a felét adjuk be, akkor értelemszerűen fele annyi idő alatt.

Ingyenes mobilalkalmazásunkkal bárhol és bármikor elérheti a Szabad Európa weboldalának tartalmát. Töltse le díjnyertes applikációnkat a Google Play vagy az Apple Store kínálatából.

  • 16x9 Image

    Szalai Bálint

    Szalai Bálint a Szabad Európa budapesti szerkesztőségének újságírója. Nyolc évig dolgozott az akkor leglátogatottabb híroldalnak számító Indexnél. Egyéb elismerések mellett 2015-ben megkapta a Gőbölyös Soma-díjat. A 2018/19-es akadémiai évben az Arizona Állami Egyetem Fulbright-program Humphrey-ösztöndíjasa volt. 

XS
SM
MD
LG