Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Megduplázódott itthon a kórházban lévő koronavírusosok száma


Az asszisztens előkészíti az oltáshoz a német–amerikai fejlesztésű Pfizer–BioNTech koronavírus elleni oltóanyagot a Jósa András Oktatókórházban Nyíregyházán 2021. július 1-jén
Az asszisztens előkészíti az oltáshoz a német–amerikai fejlesztésű Pfizer–BioNTech koronavírus elleni oltóanyagot a Jósa András Oktatókórházban Nyíregyházán 2021. július 1-jén

Elhunyt újabb 32 koronavírusos beteg előző héten, miközben megint hétszáz fölé ugrott a kórházban kezelt, regisztrált koronavírusosok száma Magyarországon. Az állam hivatalosan megpróbálná elérni az ország oltatlan harmadát, de ez csak papíron történik, így nem is működik.

A járvány újabb 32 közvetlen áldozatát jelentette az MTI-nek a hazai egészségügyi rendszer. Velük együtt már 48.578 főre emelkedett a közvetlen áldozatok száma Magyarországon, a közvetett áldozatokról pedig nem hajlandó adatokat kiadni az állam.

Az egy főre eső regisztrált közvetlen halálos áldozatok számában Magyarország teljesített eddig az egész világon harmadik legrosszabbul a járvány során.

Az oltások kiosztása sem sikerült eddig az uniós átlag szintjén, a magyarok harmadához még egy oltást sem sikerült eljuttatni. Az állam elsősorban hozzájuk szeretne elérni a koronavírus-sajtóközpont jelzése szerint. Előző héten viszont átlagosan csak napi 18 oltatlan első oltását sikerült megszervezni országosan.

Mindezekkel párhuzamosan újra csaknem megduplázódott a kórházban lévő regisztrált koronavírusosok száma. Utóbbiak 727-en vannak, közülük 32 beteget invazív lélegeztetőgéppel próbálnak életben tartani.

Az NNK adatai alapján országosan tovább emelkedett a szennyvízben mért koronavírus-koncentráció is. Kaposváron, Nyíregyházán és Pécsett már újra magasnak mérték.

  • 16x9 Image

    Szalai Bálint

    Szalai Bálint a Szabad Európa budapesti szerkesztőségének újságírója. Nyolc évig dolgozott az akkor leglátogatottabb híroldalnak számító Indexnél. Egyéb elismerések mellett 2015-ben megkapta a Gőbölyös Soma-díjat. A 2018/19-es akadémiai évben az Arizona Állami Egyetem Fulbright-program Humphrey-ösztöndíjasa volt. 

XS
SM
MD
LG