Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Elhunyt újabb 101 koronavírusos fertőzött, 46 ezer felett az áldozatok száma


Az orosz állami Szputnyik V nevű termék a győri Petz Aladár kórházban 2021. május 3-án
Az orosz állami Szputnyik V nevű termék a győri Petz Aladár kórházban 2021. május 3-án

Elfelejtette az állam a járványügyi tájékoztatást hétfőn, de kedden már megtörtént. Négy nap alatt több mint száz újabb magyar áldozatot jelentettek, tovább csökkent viszont a kórházban lévő fertőzöttek száma.

Április 4-én, a választások utáni hétfőn az államigazgatás elfelejtett járványügyi adatokat közölni. Kedden viszont már sikerült, ekkor 101 újabb halálos áldozatról tájékoztatták az állampolgárokat. Ez így tehát az elmúlt négy napra vonatkozó adat.

A járvány közvetlen áldozatainak száma 45.611 főnél jár Magyarországon, a közvetett áldozatok számát az állam eddig nem árulta el.

1833 koronavírusos fertőzött állapota olyan súlyos, hogy kórházban ápolják őket. Közülük 49 beteget próbálnak invazív lélegeztetőgéppel életben tartani. Mind a két szám csökkenést mutat a négy nappal ezelőtti állapothoz képest.

Kicsit kevesebb mint hatezer új fertőzöttet regisztráltak, de ez nem kifejezetten mérvadó mutató Magyarországon, hiszen a tesztelés mennyiségétől és minőségétől is erősen függ.

Az oltási kedv egy éve kezdett jelentősen lelassulni, jelenleg a nullához közelít az első oltások beadása. Az előző négy nap során naponta átlagosan 166 első oltás beadását sikerült megszervezni, miközben még az ország több mint harmada egyetlen oltást sem kapott. További járvánügyi adatokat alább talál.

  • 16x9 Image

    Szalai Bálint

    Szalai Bálint a Szabad Európa budapesti szerkesztőségének újságírója. Nyolc évig dolgozott az akkor leglátogatottabb híroldalnak számító Indexnél. Egyéb elismerések mellett 2015-ben megkapta a Gőbölyös Soma-díjat. A 2018/19-es akadémiai évben az Arizona Állami Egyetem Fulbright-program Humphrey-ösztöndíjasa volt. 

XS
SM
MD
LG