Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

„Visszavenni Brüsszelt és Washingtont is” – Újra CPAC Hungary lesz Budapesten


Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a CPAC Magyarország kétnapos konzervatív konferencián a Bálna Budapestben 2023. május 4-én
Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a CPAC Magyarország kétnapos konzervatív konferencián a Bálna Budapestben 2023. május 4-én

Idén áprilisban újra megrendezik a CPAC Hungaryt. A Konzervatív Politikai Akció Konferencia (CPAC) a jobboldal egyik legnagyobb nemzetközi tanácskozása, amelyet április 25-én és 26-án rendez meg immár harmadik alkalommal az Alapjogokért Központ. A rendezvény főszónokának ismét Orbán Viktort kérték fel.

Az eseményt az Alapjogokért Központ főigazgatója jelentette be egy videóban Facebook-oldalán. Szánthó Miklós azt írja, 2024-ben sorsfordító választások lesznek Európában és az USA-ban is, „soha nem látott veszélyekkel nézünk szembe”.

Így folytatja: „Az egész Európából, sőt a világ minden tájáról érkező szövetségeseinkkel sikerre visszük a jobboldal nemzetközi forradalmát: woke-talanítunk, aztán lecsapoljuk a mocsarat, hogy visszavegyük Brüsszelt és visszahódítsuk Washingtont is!”

A CPAC Hungaryt korábban 2022-ben és 2023-ban rendezte meg az Alapjogokért Központ Budapesten. A főszónok tavaly is Orbán Viktor volt, aki már akkor bejelentette, hogy idén is lesz ilyen tanácskozás. A tavalyin – amelyről itt tudósítottunk – Orbán Viktor egyebek között arról beszélt, hogy a migráció, a gender és a woke vírus, amellyel a nemzetet akarják elpusztítani a progresszív liberálisok. A miniszterelnök ostorozta Soros Györgyöt, és hitet tett Donald Trump mellett.

Mint arról beszámoltunk, a tavalyi konferenciáról kivezették a Szabad Európának is dolgozó újságírót.

Garamvölgyi Flóra akkor már második napja tudósított az eseményről, és épp Rick Santorum republikánus politikussal, volt szenátorral készített interjút a The Guardiannek, amikor interjúalanyát elvezették tőle, vele pedig közölték, hogy azonnal el kell hagynia a helyszínt, rendszerhiba volt, hogy egyáltalán beengedték.

  • 16x9 Image

    Fazekas Pálma

    Fazekas Pálma a Szabad Európa budapesti irodájának hírszerkesztője. Csaknem harminc éve dolgozik újságíróként, elsősorban hírek, hírműsorok szerkesztőjeként, hírszerkesztőségek vezetőjeként. A nyomtatott és az elektronikus sajtó szinte minden területén dolgozott, így a Kurírnál, az Interpress Magazinnál, a Magyar Rádióban, a Westelnél, a Magyar Televízióban, az InfoRádióban, az Origóban és az Infostartnál is.  

XS
SM
MD
LG