Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Orbán: Biológiai fegyverrel támadják a nemzetet a liberálisok


Orbán Viktor miniszterelnök a CPAC Budapest 2023 megnyitóján
Orbán Viktor miniszterelnök a CPAC Budapest 2023 megnyitóján

A magyar miniszterelnök nyitotta meg a CPAC idei budapesti rendezvényét. Újdonságot nem mondott, viszont a korábbiaknál durvább hangnemben vírusnak nevezte a migrációt, amivel a nemzetet akarják elpusztítani a progresszív liberálisok. Hitet tett Donald Trump mellett, és bejelentette: jövőre is lesz CPAC Budapesten.

Orbán Viktor a szabad világ védelmezőiként üdvözölte a CPAC vendégeit megnyitóbeszédében, néhányukat név szerint is kiemelve. Külön üdvözölte például Irakli Garibasvili georgiai miniszterelnököt, akitől Orbán szerint meg lehet tanulni, hogyan lehet Oroszország mellett békében élni úgy, hogy közben az ország saját kultúráját is megtartja – arról már tett említést Orbán, hogy Oroszország 2008 óta megszállva tartja Georgia két tartományát. (Arról, hogy kik a CPAC külföldi vendégei, itt és itt írtunk korábban.)

A kötelező körök után hamar a tárgyra tért a miniszterelnök. Beszédében tulajdonképpen azt fejtegette, hogy a „progresszív liberálisok” egy általuk kifejlesztett „vírussal” akarják elpusztítani a nyugati nemzetállamokat, ám ennek univerzálisan használható ellenszerét Orbán már 2010 után kifejlesztette. Arról nem beszélt, miért lenne jó a „progresszív elitnek” a nyugati világ bukása.

Azt, hogy ez a „magyar kísérlet” világhírű lett, Soros Györgynek köszönhetjük – mondta Orbán. A kormányfő szerint ugyanis „Gyuri bácsi” meghirdette programját, amiben a civil szervezetei segítségével „illegális migránsok millióit akarta Európába hozni”, és még „embercsempész-útvonalakat” is kiépítettek. De beleütköztek Magyarországba, „felvettük a kesztyűt, kerítést építettünk”.

A „fizikai önvédelmi harc” azonban nem elég, meg kell vívni az ideológiai harcokat is a liberálisokkal szemben.

Orbán ugyanakkor hangsúlyozta: Magyarország csak védekezik ebben a harcban, amelyben „a globalista progresszív elit” nemcsak minket, de „a szabad világ minden nemzetét” megtámadta, méghozzá egy biológiai fegyverrel.

„Vírustámadás alatt állunk” – fogalmazott Orbán, amivel a liberálisok el akarják pusztítani a nyugati világot. Szerinte ugyanis ez a „progresszív laborokban kiterjesztett vírus” a nemzetet támadja, pedig a nemzet az, amely győztessé tette a nyugati világot a civilizációs versenyben.

A támadás pedig sikeres Orbán szerint, mert a nyugati világ fejlődése lemaradt, „más civilizációk” lehagyták a Nyugatot gazdasági fejlődés, természeti erőforrások területén, de demográfiai szempontból is rosszul áll. „Egyedül katonai területen vagyunk elsők” – mondta Orbán, de ha csak a hadsereggel marad versenyképes a Nyugat, akkor az a konfliktusok irányába tereli a világot.

A migráció mellett a gender és a woke is e vírus variánsa; céljuk, hogy egymással ellenségeskedő csoportokat kreáljanak, hogy aztán szétbontsák a nemzeti egységet – fogalmazott a miniszterelnök.

Orbán azt mondta, azért ismerte fel idejekorán a veszélyt, mert most a progresszív liberálisok ezzel ugyanazt akarják, mint a marxisták, akiket ő már „szagról is megismer”, hiszen 26 évig élt az elnyomásuk alatt.

Orbán Viktor miniszterelnök a CPAC Budapest 2023 megnyitóján
Orbán Viktor miniszterelnök a CPAC Budapest 2023 megnyitóján

Szintén ennek a vírusnak egyik variánsa a „progresszív külpolitika”, amely mindig háborúhoz vezet Orbán szerint. Ez ugyanis a „demokráciaexport nevében” felforgatja az országokat.

„Ha Trump lenne az elnök, akkor nem lenne háború. Térjen vissza, tegye naggyá Amerikát, hozzon békét” – mondta Orbán. Ez volt az egyetlen pontja a beszédnek, amelyet nagy taps szakított meg.

A progresszívek imperialista politikájának része, hogy „diplomáciai nyomást gyakorolnak” a nemzetekre, és aki nem a nekik tetsző politikát viszi, „arra kihirdetik a liberális fatvát”.

A következő hónapok legnagyobb csatája is ebből a konfliktusból ered majd Brüsszelben Orbán szerint, ahol az uniós tagállamoktól majd el akarják venni azt a lehetőséget, hogy saját külpolitikát vigyenek.

Ezt a „vírust” folyamatosan fejlesztik a progresszívek Brüsszelben és az Egyesült Államokban is, de itt, Magyarországon kifejlesztették az ellenszerét, amely kis adaptálás után a világon bárhol bevethető – mondta Orbán.

No migriation, no gender, no war, ezt kell felírni a zászlóra – mondta Orbán. „Ez működik, ezt csináljuk.”

Zárásként hozzátette, hogy a következő feladat Brüsszel és Washington progresszívektől való visszafoglalása lesz, utalva arra, hogy jövőre európai parlamenti és amerikai elnökválasztás is lesz.

  • 16x9 Image

    Keller-Alánt Ákos

    Keller-Alánt Ákos a Szabad Európa újságírója. Korábban a Magyar Narancs munkatársa volt, emellett több külföldi lapban is megjelentek cikkei (többek között: Balkan Insight, Deutsche Welle, Internazionale). Oknyomozó munkájáért többször díjazták Magyarországon és külföldön is. 

XS
SM
MD
LG