Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Csaknem annyi menekült érkezik az ukrán-magyar, mint a román-magyar határon át


Ukrajnai menekültek a budapesti BOK csarnokban kialakított humanitárius tranzitponton 2022. március 21-én.
Ukrajnai menekültek a budapesti BOK csarnokban kialakított humanitárius tranzitponton 2022. március 21-én.

Magyarország területére pénteken az ukrán-magyar határszakaszon 6037 ember lépett be, míg a román-magyar határszakaszon belépők közül 5425-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek.

A beléptetettek közül a rendőrség 638 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, ami 30 napig érvényes. A rendelkezésre álló idő alatt kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzése érdekében – írja az Országos Rendőr-főkapitányságra (ORFK) hivatkozva az MTI.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) arról számolt be a police.hu oldalon, hogy az ukrajnai háború elől pénteken 1364 ember, köztük 620 gyermek érkezett Budapestre vonattal.

A különvonatokkal Kőbánya-felső vasútállomásra érkező menekülteket buszokkal vitték a BOK csarnokba. A fővárosi és vidéki szálláshelyeken 106 ember, köztük 70 gyermek elhelyezését és odaszállítását az együttműködő hatóságok oldották meg.

A fővárosi kormányhivatal tájékoztatása szerint a budapesti BOK csarnokban nyitott humanitárius tranzitponton pénteken 1368 menekülőnek segítettek. Az éjszakát 157 ember töltötte a létesítményben.

Élő hírfolyamban számolunk be az ukrajnai orosz invázió legfontosabb eseményeiről:

XS
SM
MD
LG