Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Deutsch Tamás szerint Orbán Viktor nem tudott a kegyelmi döntésről


Deutsch Tamás nyilatkozik a sajtónak a 2020. december 16-i uniós szavazás után
Deutsch Tamás nyilatkozik a sajtónak a 2020. december 16-i uniós szavazás után

A Fidesz EP-képviselője szerint nincs politikai válság a pártjában. Deutsch Tamást Szekszárdon, a Mathias Corvinus Collegium (MCC) rendezvényén érte el és kérdezte a 444 a kegyelmi ügyről.

A politikus egyebek között arról beszélt a hírportál munkatársának, hogy nincs a Fideszben semmilyen politikai válság. Novák Katalin belátta, hogy hibát követett, bocsánatot kért, és levonta a Deutsch Tamás szerint egyébként helyes következtetést, vagyis lemondott.

Arra a kérdésre, hogy szerinte előfordulhat-e, hogy Orbán Viktor nem tudott arról, hogy az igazságügyi miniszter aláírásával kegyelemben részesült K. Endre, Deutsch Tamás azt mondta: hát ez történt.

Szerinte konteós gondolkodásmódra vall, ha valaki azt hiszi, hogy „a világ úgy működik, hogy az Atlanti-óceánon lévő áramlatok környezetvédelmi problémái is olyanok, amikről nyilvánvalóan Orbán Viktornak tudnia kell”.

Az EP-képviselőt kérdezték volna azokról az állításokról is, amelyeket Varga Judit volt férje, Magyar Péter tett a kormányról és egyes szereplőiről, de Deutsch Tamás ezt azzal hárította el, hogy nem látta az interjút.

  • 16x9 Image

    Fazekas Pálma

    Fazekas Pálma a Szabad Európa budapesti irodájának hírszerkesztője. Csaknem harminc éve dolgozik újságíróként, elsősorban hírek, hírműsorok szerkesztőjeként, hírszerkesztőségek vezetőjeként. A nyomtatott és az elektronikus sajtó szinte minden területén dolgozott, így a Kurírnál, az Interpress Magazinnál, a Magyar Rádióban, a Westelnél, a Magyar Televízióban, az InfoRádióban, az Origóban és az Infostartnál is.  

XS
SM
MD
LG