Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Krekó Péter: Kína tanult az orosz háborús tapasztalatokból


Dezinformáció az orosz és a kínai geopolitikai (háborús) stratégiában
Dezinformáció az orosz és a kínai geopolitikai (háborús) stratégiában

Mit tanult Kína az orosz–ukrán háborúból? Mennyire hasonló Tajvan és Ukrajna helyzete? Milyen hasonló dezinformációs stratégiákat követnek az autoriter államok? Ezeket a kérdéseket járjuk körbe a Political Capitallal közös sorozatunkban.

Itt tudja meghallgatni a podcastot:

A dezinformáció hatalma – dezinformáció az orosz és a kínai geopolitikai stratégiában
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:48:21 0:00

A közösségi média könnyű elérhetősége, etikai és tartalmi ellenőrizetlensége miatt új fogalmat kellett megtanulnunk és új következményekkel kellett szembenéznünk az elmúlt években. Az álhírek, a dezinformáció terjedése több oldalról is fenyegetést jelent: valóságérzetünk, a források hitelessége, a morális mértéktartás, de még a hatalom gyakorlása, megszerzése és megőrzése oldaláról is. Ez A dezinformáció hatalma, a Political Capital és a Szabad Európa új podcastsorozata.

Ebben az epizódban Ferenczy Zsuzsa, a National Dong Hwa Egyetem adjunktusa és Krekó Péter, a Political Capital igazgatója a vendégünk.

  • 16x9 Image

    Benyó Rita

    Benyó Rita a Szabad Európa újságírója. Két évtizede dolgozik politikai újságíróként. Pályáját az InfoRádióban kezdte, később a TV2, majd 2009 és 2011 között az MTV parlamenti és politikai tudósítójaként dolgozott. Ezt követően a Hír24 Híradójának szerkesztő-műsorvezetője, majd az ATV Heti Napló című műsorának, illetve a Jelen című hetilapnak a riportere volt. A politika mellett kulturális és gasztronómiai témákkal is foglalkozik.

XS
SM
MD
LG