Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Duda lengyel elnök Kijevben tárgyal újabb segélyekről Ukrajnának


A pályaudvaron fogadják a Kijevbe érkező Andrzej Duda lengyel elnököt 2022. augusztus 23-án
A pályaudvaron fogadják a Kijevbe érkező Andrzej Duda lengyel elnököt 2022. augusztus 23-án

Andrzej Duda lengyel elnök kedden Kijevbe érkezett, hogy egyeztessen Ukrajna további támogatásáról, beleértve a katonai segítséget is – közölte hivatala.

Varsó Kijev egyik legerősebb támogatója. Csaknem hatmillió ukrán menekült lépett be Lengyelországba azóta, hogy Oroszország február 24-én támadást indított. Lengyelország, amely NATO- és EU-tag, gyakran bírál néhány másik uniós tagországot, amiért nem tesz többet Ukrajna megsegítéséért.

„A látogatáson találkozik Zelenszkij elnökkel, és megbeszéléseket folytat a katonai támogatásról és Ukrajna védelméről gazdasági, humanitárius és politikai értelemben” – mondta Paweł Szrot, az elnök kabinetfőnöke újságíróknak.

„Az elnökök arról is egyeztetnek, hogy Lengyelország milyen politikai segítséget tud nyújtani, hogy meggyőzzön más országokat Ukrajna további támogatásáról” – mondta Szrot.

Duda idén már ötször találkozott Zelenszkijjel, és az orosz invázió kezdete óta háromszor járt Ukrajnában.

A lengyel államfő mostani látogatásán részt vesz a Krími Platform találkozóján is. A fórum célja Ukrajna területi integritásának helyreállítása és a Krím 2014-es orosz annektálásának megszüntetése.

Készült a Reuters tudósításának felhasználásával.
XS
SM
MD
LG