Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Kezdődhetnek a halasztható műtétek, indul a rehabilitáció, de vannak feltételek


Lézeres vesekő-eltávolítást végeznek a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházban, 2020. február 28-án
Lézeres vesekő-eltávolítást végeznek a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházban, 2020. február 28-án

A beteg felvételének feltétele az érvényes védettségi igazolvány. Ha az nincs, akkor a tervezett beavatkozást megelőző 48 órán belüli negatív PCR-teszt és a műtét napján végzett negatív antigén gyorsteszt – jelentette be közösségi oldalán Kásler Miklós.

Az egészségügyért is felelős miniszter a Facebook-oldalán azt írta, hogy „május 13-ától újraindulnak az elektív (ütemezett, az egészségi állapot kockázata nélkül halasztható – a szerk.)​ beavatkozások és a rehabilitációs ellátások, amelyek az egészségügyi szolgáltatónál előre egyeztetett időpontokban, a már bevált egészségvédelmi óvintézkedések betartásával történhetnek”.

A beteg felvételének feltétele az érvényes védettségi igazolvány, ha az nincs, akkor a tervezett beavatkozást megelőző 48 órán belüli negatív PCR-teszt, majd pedig a műtét napján végzett negatív antigén gyorsteszt.

Fertőzésgyanú esetén megtörténik az izoláció, és az érintettek esetében antigén gyorstesztet végeznek a diagnózis felállításához.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón még arról beszélt, hogy az elektív ellátást 4,5, a rehabilitációt pedig 5 millió oltott elérése után indítják újra.

Müller Cecília országos tiszti főorvos az operatív törzs pénteki tájékoztatóján megerősítette Kásler Miklós bejelentését. Mint mondta, a rugalmas visszavezetés azoknál az egészségügyi ellátásoknál, amelyeket eddig nem tett lehetővé a járvány, azt jelenti, hogy az intézményeknek továbbra is el kell látniuk a koronavírusos betegeket, és ahol van, az oltópontokat is működtetniük kell, de május 13-tól az elektív ellátást is biztosítaniuk kell.

Az onkológiai szűrővizsgálatok, valamint az egynapos sebészeti ellátások a négymillió beoltott elérését követően, április 29-én újraindultak.

XS
SM
MD
LG