Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Egy egész frakciót megbüntetett Kövér László a Tanítanék akciója miatt


Kövér László házelnök az Országgyűlés plenáris ülésén 2022. február 21-én
Kövér László házelnök az Országgyűlés plenáris ülésén 2022. február 21-én

A házelnök fél évre megvonta az LMP-frakció minden parlamenti beléptetési jogát, amiért december 5-én beengedték az Országház üléstermének karzatára a Tanítanék Mozgalom aktivistáit.

Törley Katalin, a Tanítanék Mozgalom tagja, a parlamenti akció egyik résztvevője, a polgári engedetlenség miatt a Kölcsey gimnáziumból elbocsátott tanár azt mondta: az aktivisták azért demonstráltak a Parlamentben, mert sem a közoktatásért is felelős Pintér Sándor belügyminiszter, sem Orbán Viktor miniszterelnök nem reagált a diákok és a pedagógusok tiltakozásaira.

A történtekről Csárdi Antal képviselő a közösségi oldalán úgy számolt be, hogy a Tanítanék Mozgalom képviselői az ő, illetve az LMP-frakció meghívására mentek el az ülésre. Mint mondta, egyetértett a Tanítanék Mozgalom képviselőivel: közvetlenül kell behozniuk a problémákat a Parlament falai közé, miután kilencpontos követelésükről nem hajlandó a kormány tárgyalni velük.

Az LMP a 444-hez eljuttatott közleményében azt írta: akármilyen büntetést hozhat Kövér László, nem fognak változtatni azon, hogy minden eszközzel felhívják a figyelmet: „Magyarországon ma a pedagógusok súlyos jogfosztottságban, kivéreztetett egzisztenciális helyzetben kénytelenek tanítani egy korszerűtlen alaptanterv alapján.”

  • 16x9 Image

    Fazekas Pálma

    Fazekas Pálma a Szabad Európa budapesti irodájának hírszerkesztője. Csaknem harminc éve dolgozik újságíróként, elsősorban hírek, hírműsorok szerkesztőjeként, hírszerkesztőségek vezetőjeként. A nyomtatott és az elektronikus sajtó szinte minden területén dolgozott, így a Kurírnál, az Interpress Magazinnál, a Magyar Rádióban, a Westelnél, a Magyar Televízióban, az InfoRádióban, az Origóban és az Infostartnál is.  

XS
SM
MD
LG