Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Egy szeptemberi „sorosista konferenciáról” írt múlt időben a Magyar Nemzet


Soros György egy 2013-as konferencián
Soros György egy 2013-as konferencián

Még meg sem tartották a konferenciát, de a kormánypárti Magyar Nemzet múlt időben számolt be a rendezvényről. A lap szerint „Soros-demokráciát építene a Budapestet vezető baloldal”.

Olyan konferenciáról számolt be múlt időben a Magyar Nemzet, amelyet még sem rendeztek. A Magyar Narancs vette észre, hogy Soros-demokráciát építene a Budapestet vezető baloldal címmel jelent meg ma reggel egy cikk a Magyar Nemzet online felületén.

A kormánypárti lap arról írt, hogy a „Soros György nevével fémjelezett, nyílt társadalom eszméjét képviselő előadók által tartott fórum célja az volt, hogy Budapestet visszahozzuk a régió progresszív szellemi térképére”. A konferenciát azonban még nem tartották meg, hiszen csak szeptemberben fogják megrendezni.

A Magyar Nemzet névtelen újságírója ennek ellenére végig múlt időben ír a konferenciáról. „A Budapest Fórum idei rendezvénye a városokra, a helyi kezdeményezésekre és a fenntartható demokráciák építésére összpontosított” írta a kormánypárti újság.

A lap szerint a meghívottak között szerepelt Anne Applebaum újságíró, történész, aki a háromszor is kétharmaddal megválasztott Orbán-kormányt hosszú évek óta puccsista egypárti diktatúraként festi le a hazai és nemzetközi balliberális médiában.

Szintén meghívták a Magyarországot jogállamisági ügyekben támadó Věra Jourovát, az Európai Bizottság értékekért és átláthatóságért felelős alelnökét.

„Az előadók között szerepelt Timothy Garton Ash Oxfordból, aki szerint nem a kilépésük, hanem a magyarok bent maradása jelent fenyegetést az EU-ra, és Charles Gati, Hillary Clinton egykori USA-külügyminiszter bizalmasa is, aki már 2012-ban ötpontos tervvel házalt a baloldalnál, hogyan buktatná meg Orbán Viktor kormányát” – írta leleplező cikkében a Magyar Nemzet.

A cikket 14.30 után javította a Magyar Nemzet, miután ma reggel óta kint volt az írás és a Magyar Narancs már 10 óra 37 perckor megírta, hogy a konferenciát csak szeptember 16-án fogják megtartani. A szerkesztőség úgy írta át jövő időre a cikket, hogy nem jelezte a javítást és magyarázatot sem adott rá. A javítás sem sikerült tökéletesre, az egyik bekezdésben maradt a múlt idő.

  • 16x9 Image

    Wiedemann Tamás

    Wiedemann Tamás a Szabad Európa budapesti irodájának újságírója. 2007 óta ír gazdasági témájú cikkeket. Dolgozott a Magyar Hírlapnál, a Napi Gazdaságnál, a Magyar Nemzetnél és a G7-nél. 2009-ben a Robert Bosch Alapítvány és a Berliner Journalistenschule ösztöndíjasa volt Berlinben. 

XS
SM
MD
LG