Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Elektromos kisteherautókat gyárthat a Mercedes-Benz Lengyelországban


A Mercedes-Benz kecskeméti gyára 2020. március 24-én
A Mercedes-Benz kecskeméti gyára 2020. március 24-én

A német vállalat nagyjából egymilliárd eurós beruházással hozná létre az első, kizárólag elektromos hajtású kisteherautók gyártására szolgáló üzemét a dél-lengyelországi Jaworban.

Mathias Geisen, a Mercedes-Benz Vans elnöke arról számolt be, hogy a tervezett lépés része az európai gyártóbázis újraszervezésének, illetve fontos mérföldkő az elektromos átállásban.

A Mateusz Morawiecki lengyel kormányfővel közös bejelentésen tudatták, hogy a következő években több mint egymilliárd eurót terveznek fordítani az új egységre.

Ehhez kapcsolódóan: Az EU 2035-től betiltja az új benzines és dízeles autók forgalmazását

Az autógyártó 2017-ben hozott létre gyártókapacitást Jaworban, ahol több mint nyolcszáz embernek munkát adva motorokat állítanak elő.

Mint a kiadott sajtóközleményben írták, ez a helyszín lehetővé teszi a költségek és az ellátási láncok optimalizálását, az új generációs furgonok energiahatékony gyártását.

Az aláírt szándéknyilatkozatban foglaltak megvalósítása ugyanakkor még bizonyos előfeltételek teljesülésétől, például a beruházáshoz nyújtandó támogatások jóváhagyásától függ.

Eközben a Rivian amerikai elektromosjármű-gyártó mindössze három hónap elteltével felfüggesztette a Mercedes-Benzzel közös vállalkozását, amely keretében furgonokat gyártottak volna Európában, Lengyelországban, Magyarországon vagy Romániában.

Készült a dpa tudósításának felhasználásával.

Maradjon velünk!

  • Szabad Európa a mobilján: töltse le ingyenes applikációnkat a Google Play vagy az Apple Store kínálatából!

A stabil mobilkapcsolat érdekében a weboldal egyes funkciói az applikációban csak korlátozottan érhetők el.

XS
SM
MD
LG