Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Elemzők: „Biankó csekket kapott a Tisza Párt a választóktól”


Krekó Péter (b) és Bíró-Nagy András
Krekó Péter (b) és Bíró-Nagy András

Nem jött be Orbán Viktor terve, hogy jelentősen átrendeződik az Európai Parlament, így jelentősen megváltozna a befolyása – mondja Bíró-Nagy András politológus. A Fidesznek soha nem volt 47 százaléknál alacsonyabb listás eredménye az európai parlamenti választások magyarországi történetében, tehát saját magához viszonyítva, de az elvárásokhoz képest is ez rossz eredmény – teszi hozzá Krekó Péter. Az európai parlamenti eredmények és következményeinek gyorselemzése a Címlapon.

Az elemzés legfőbb megállapításai:

  • Orbán Viktornak első beszédében azt kellett bizonygatnia, hogy sikerként is lehet értelmezni az eredményeket, és messze nem volt szó arról, hogy ez a Holdról is látható.
  • A Tisza Párt szívóereje tovább működhet.
  • Semmit nem tudunk arról, hogy a Tisza pártos jelölteknek milyen világképük van vagy mit fognak képviselni Brüsszelben.
  • Az öt évvel ezelőtti helyzethez képest rosszabbak a Fidesz pozíciói az európai színtéren.
  • A Fidesz-kormány nem került közelebb az uniós pénzekhez ezzel a választási eredménnyel.

Ha megnézné a beszélgetést, azt itt teheti meg:

Ha csak hallgatná, ahhoz ide kattintson:

Elemzők: „Biankó csekket kapott a Tisza Párt a választóktól”
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:52:21 0:00

  • 16x9 Image

    Benyó Rita

    Benyó Rita a Szabad Európa újságírója. Két évtizede dolgozik politikai újságíróként. Pályáját az InfoRádióban kezdte, később a TV2, majd 2009 és 2011 között az MTV parlamenti és politikai tudósítójaként dolgozott. Ezt követően a Hír24 Híradójának szerkesztő-műsorvezetője, majd az ATV Heti Napló című műsorának, illetve a Jelen című hetilapnak a riportere volt. A politika mellett kulturális és gasztronómiai témákkal is foglalkozik.

XS
SM
MD
LG