Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Életműdíjat hozott Olaszországban a felmentő ítélet Kevin Spacey-nek


Kevin Spacey egy londoni bíróság előtt 2022. június 16-án
Kevin Spacey egy londoni bíróság előtt 2022. június 16-án

Mindössze két héttel azután, hogy egy New York-i bíróság felmentette a szexuális zaklatás vádja alól, a torinói Nemzeti Filmmúzeum bejelentette, hogy életműdíjban részesíti az amerikai színészt.

Enzo Ghigo, az intézmény elnöke arról számolt be, hogy a 63 éves Spacey január 16-án veszi majd át a kintüntetést, és az esemény keretében előadást is fog tartani.

„Megtisztelve érezzük magunkat, hogy egy ilyen rangos vendég, mint Kevin Spacey éppen Torinót és a múzeumunkat választotta ahhoz, hogy hosszú idő után újra megjelenjen egy rendezvényen a közönség előtt” – mondta.

A Stella della Mole-díj korábbi kitüntetettjei között van például Isabella Rossellini, Monica Bellucci és Dario Argento is.

Október 21-én egy manhattani szövetségi bíróság esküdtszéke úgy ítélte, hogy a vádló Anthony Rapp nem bizonyította Kevin Spacey nem kívánt szexuális közeledését.

Az ugyancsak színész, most 50 éves férfi azért jelentette fel a filmcsillagot, mert állítása szerint utóbbi nem megfelelő módon érintette meg egy 1986-os összejövetelen, amikor ő mindössze 14 éves volt.

A Buzzfeed online portál 2017-ben Rappet idézve azt írta, hogy az akkor 26-27 éves Spacey felkapta őt, az ágyra fektette és részben ráfeküdt.

Ez is érdekelheti: A francia tévésztár és a Me Too

A kétszeres Oscar-díjas Kevin Spacey karrierje kisiklott a szexuális zaklatási vádak hatására, a Netflix kirakta őt a Kártyavár című nagy sikerű sorozatából. Egy augusztusi bírói döntés a sztárt arra kötelezte, hogy 31 millió dollárt fizessen a producereknek az elbocsátása miatt jelentkező költségek miatt.

Spacey a legutóbbi filmjét Torinóban forgatta, a L'uomo Che Disegno Dio (Az ember, aki Istent rajzolt) című, Franco Nero által rendezett alkotásban szerepelt.

A színész ellen az Egyesült Királyságban öt pontban emeltek vádat szexuális zaklatás miatt, ártatlannak vallotta magát. Tárgyalása jövő júniusban kezdődik.

Készült az AP tudósításának felhasználásával

Maradjon velünk!

  • Szabad Európa a mobilján: töltse le ingyenes applikációnkat a Google Play vagy az Apple Store kínálatából!

A stabil mobilkapcsolat érdekében a weboldal egyes funkciói az applikációban csak korlátozottan érhetők el.

XS
SM
MD
LG