Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Elhúzódó háborúra számít Orbán, szerinte több katonára van szüksége az országnak


Orbán Viktor miniszterelnök, Szalay-Bobrovniczky Kristóf védelmi miniszter és Szijjártó Péter külügyminiszter madridi a NATO-csúcson 2022. június 30-án.
Orbán Viktor miniszterelnök, Szalay-Bobrovniczky Kristóf védelmi miniszter és Szijjártó Péter külügyminiszter madridi a NATO-csúcson 2022. június 30-án.

Orbán Viktor szerint idén és jövőre is folytatódik majd Ukrajnában a háború, a Moszkva elleni szankciókat a brüsszeli bürokraták erőltetik rá Európára, Dobrev Klára árnyékkormányát pedig „a brüsszeli bürokraták és a Soros-féle NGO-k" szeretnék hatalomra juttatni.

Orbán Viktor a Fidesz kihelyezett frakcióülésén beszélt Balatonalmádiban. Arról, hogy a zárt ajtók mögött mi hangzott el,a Magyar Nemzet közölt beszámolót. A lap szerint főként az orosz–ukrán háborúról és a miniszterelnök szerint elhibázott brüsszeli szankciókról beszélt hallgatóságának a pártelnök.

Orbán szerint az ország védelmére kell készülni, több katona kell

Szerinte a háborút a szankciók változtatták globális gazdasági háborúvá. Arról beszélt, hogy a háború a szomszédban folytatódni fog idén és jövőre is, ezért minden eddiginél fontosabb kérdéssé vált Magyarország számára a biztonság és a gazdasági, nemzeti szuverenitás védelme. Ezzel indokolta a honvédelmi alap létrehozását. Szerinte több katonára van szükség, és az ország védelmére kell készülniük.

Orbán az Oroszország elleni uniós szankciókat okolta az inflációért. Szerinte ha megszüntetnék a szankciókat, az árak rögtön megfeleződnének, és az infláció is csökkenne, Európa gazdasága újra erőre kapna, és el tudná kerülni a recessziót.

Orbán arra kérte frakciója tagjait, mindent tegyenek meg azért, hogy Európa legkésőbb év végén visszavonja a szankciókat, amit szerinte a brüsszeli bürokraták erőltetnek Európára.

A Soros-féle NGO-k

Soros György is szóba került, Orbán Viktor szerint ugyanis a brüsszeli bürokraták és a Soros-féle NGO-k szeretnék hatalomra juttatni a Dobrev Klára-féle árnyékkormányt, a Fidesz elnöke szerint ők fizetik őket, és ezt tették a választási kampányuk alatt is.

Orbán Viktor szerint a Gyurcsány-korszak és annak a képviselői akarnak visszatérni. Ezen a ponton a lap értesülése szerint több résztvevő bekiabálta: „Soha többet Gyurcsány!”.

Orbán szerint a családokat a rezsicsökkentett ár, tűzifaprogram és barnaszénprogram védi, míg a vállalkozások esetében

  • lesz egy több mint kétszázmilliárdos program az energiaintenzív kis- és középvállalkozások segítésére,
  • termelő vállalatokat támogatnak az energiaköltségük részbeni átvállalásával és energiamegtakarítást eredményező beruházások támogatásával,
  • lesz gyármentő program,
  • a szolgáltató szektor számára pedig lesz új munkahelyvédelmi akcióterv.
  • 16x9 Image

    Fazekas Pálma

    Fazekas Pálma a Szabad Európa budapesti irodájának hírszerkesztője. Csaknem harminc éve dolgozik újságíróként, elsősorban hírek, hírműsorok szerkesztőjeként, hírszerkesztőségek vezetőjeként. A nyomtatott és az elektronikus sajtó szinte minden területén dolgozott, így a Kurírnál, az Interpress Magazinnál, a Magyar Rádióban, a Westelnél, a Magyar Televízióban, az InfoRádióban, az Origóban és az Infostartnál is.  

XS
SM
MD
LG