Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Elsőként az egészségügyi dolgozókat oltják az új Pfizer-vakcinával


Képünk illusztráció
Képünk illusztráció

Eddig 109 ezer adag érkezett Magyarországra a koronavírus omikron-változata elleni, új típusú Pfizer-vakcinából.

A vírus elleni védekezésért felelős operatív törzs friss tájékoztatása szerint először az egészségügyi dolgozók vehetik fel az új, egydózisú vakcinát, amely kizárólag emlékeztető oltásra kapott európai uniós engedélyt.

A készítmény jövő héttől a lakosság számára is elérhető lesz a megyei és a kijelölt fővárosi kórházak oltópontjain időpontfoglalással, illetve a pénteki napokon időpontfoglalás nélkül is.

Mint írták, emellett a kormányhivatalok felmérést végeznek az idősotthonokban is, hogy ott hányan szeretnének megerősítő oltást kapni.

Az alapimmunizálást követő első és második megerősítő oltás továbbra is mindenkinek ajánlott, akik legalább négy hónapja kapták meg az előző oltásukat – olvasható a kormányzati járványportál hírében.

Magyarország összesen 9,5 millió adag Pfizer-vakcinát rendelt az omikron-vírusváltozat miatt indított európai uniós beszerzésben. Ebből idén hárommillió, 2023-ban pedig 6,5 millió adag érkezhet.

A legutóbbi adatok alapján a beoltottak száma 6.417.307 fő, a beoltottak 61 százaléka vette fel eddig a harmadik megerősítő oltást, és 338.689 fő már a negyedik oltást is.

XS
SM
MD
LG