Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Eltörlik a járványügyi korlátozásokat Magyarországon, hétfőtől nem kell maszk


A Heros of the Future (A jövő hősei) ifjúsági élményprogram a Planet Budapest 2021 Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozón 2021. november 30-án
A Heros of the Future (A jövő hősei) ifjúsági élményprogram a Planet Budapest 2021 Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozón 2021. november 30-án

Lecsengőben van Magyarországon a járvány ötödik hulláma, ezért a kormány csaknem az összes járványügyi korlátozást eltörli, az egészségügyi veszélyhelyzetet ugyanakkor fenntartja – jelentette be a Kormányinfón a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Március 7-től Magyarországon megszűnik a maszkviselési kötelezettség, kivéve a szociális és egészségügyi intézményeket, az idősotthonokat és a szociális intézményeket, ahol továbbra is kötelező a maszkviselés.

Nem írhatják elő a munkavégzés feltételeként a cégek és az önkormányzatok a kötelező oltást. Ez azt is jelenti, hogy a tanárok munkavégzéshez szükséges oltási kötelezettségét felfüggesztik, ami egyébként a sztrájkra készülő pedagógus-szakszervezetek egyik fő követelése volt, így ismét taníthatnak azok a pedagógusok is, akik nem oltatták be magukat a koronavírus ellen.

Kivezetik a védettségi igazolványra vonatkozó szabályokat is.

A Szabad Európa is beszámolt arról, hogy utoljára tavaly novemberben szigorított a korlátozásokon a kormány, miután a járvány negyedik hullámában, október második felében súlyosbodott a helyzet, megugrott a fertőzések és a kórházban kezeltek száma.

Ekkor léptek életbe azok a rendelkezések, amelyeket most csaknem teljes egészében felfüggesztenek, vagyis a kötelező maszkviselés a tömegközlekedési eszközökön, a megállókban, látogatási tilalom a kórházakban és a szociális intézményben, és az, hogy a cégek és önkormányzatok munkafeltételként írhatták elő a koronavírus elleni oltást.

Sztoriban – Ingoványos talaj a kötelező oltás
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:15:20 0:00
Közvetlen elérés

  • 16x9 Image

    Fazekas Pálma

    Fazekas Pálma a Szabad Európa budapesti irodájának hírszerkesztője. Csaknem harminc éve dolgozik újságíróként, elsősorban hírek, hírműsorok szerkesztőjeként, hírszerkesztőségek vezetőjeként. A nyomtatott és az elektronikus sajtó szinte minden területén dolgozott, így a Kurírnál, az Interpress Magazinnál, a Magyar Rádióban, a Westelnél, a Magyar Televízióban, az InfoRádióban, az Origóban és az Infostartnál is.  

XS
SM
MD
LG