Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Elutasították a FIFA-tiltás elleni orosz beadványt


Képünk illusztráció
Képünk illusztráció

Pénteken elutasította az orosz beadványt a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS), így az ország csapatai továbbra sem vehetnek részt a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) mérkőzésein.

Az ukrajnai háborúra tekintettel a FIFA és az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) is felfüggesztette néhány héttel ezelőtt az orosz válogatott és klubcsapatok részvételét a nemzetközi sorozatokban.

Az orosz szövetség később a szankciók felfüggesztését kérve fellebbezett a döntés ellen a CAS-nál, amíg meg nem születik a végső határozat az ügyben. Ez a szakértők szerint már heteken belül várható.

A mostani ítélet azt jelenti, hogy az orosz válogatott nem játszhat a lengyel nemzeti tizenegy ellen március 24-én a világbajnokság pótselejtezőjében, így ki sem juthat a november 21. és december 18. közötti katari vb-re.

Amennyiben Oroszországnak esetleg mégis sikerül elérnie a döntés visszavonását, elvileg újra kell játszani az addigi mérkőzéseket.

Kedden hasonló döntés született az UEFA tiltása ellen beadott orosz beadvány ügyében is.

Február végén a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) azt javasolta a nemzetközi sportági szövetségeknek és a versenyek házigazdáinak, hogy ne engedjék indulni az orosz és belarusz sportolókat, továbbá tiltsák meg a két ország hivatalos személyeinek részvételét is. Számos szövetség eleget is tett az ajánlásnak.

Készült az AP tudósításának felhasználásával.
XS
SM
MD
LG