Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Ismét ezer fölött a kórházban lévő covidosok száma Magyarországon


Vakcinát pakolnak a Dél-pesti Centrumkórházban 2020. december 27-én
Vakcinát pakolnak a Dél-pesti Centrumkórházban 2020. december 27-én

Múlt héten elhunyt újabb 43 közvetlen áldozat. Az oltási program már jó ideje inkább csak nevében fut.

Az elmúlt héten újabb 43 magyar halt bele a koronavírus közvetlen következményeibe a magyar állami egészségügy jelentése szerint. Így az összes magyarországi közvetlen áldozat száma 48.380 halottra emelkedett.

Az időszak alatt csaknem másfélszeresére nőtt a koronavírussal kórházban lévő betegek száma is. Ők jelenleg 1124-en vannak, közülük 24 beteg van invazív lélegeztetőgépen.

Az oltási program az elmúlt másfél évben megszokott módon lényegében áll. Országosan az elmúlt hét nap során kevesebb mint kétszáz oltatlan beoltását sikerült megszerveznie az államnak.

Az ország harmadához soha nem sikerült eljuttatni egyetlen koronavírus elleni oltást sem. A kormány továbbra is őket tartja legfőbb elérendő célcsoportnak ebben az ügyben.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ a múlt héten a szennyvizekben enyhén, de átlagosan emelkedő mértékű SARS-CoV-2 örökítőanyag-koncentrációt mért.

  • 16x9 Image

    Szalai Bálint

    Szalai Bálint a Szabad Európa budapesti szerkesztőségének újságírója. Nyolc évig dolgozott az akkor leglátogatottabb híroldalnak számító Indexnél. Egyéb elismerések mellett 2015-ben megkapta a Gőbölyös Soma-díjat. A 2018/19-es akadémiai évben az Arizona Állami Egyetem Fulbright-program Humphrey-ösztöndíjasa volt. 

XS
SM
MD
LG