Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Fekete-Győr András lesz a Momentum miniszterelnök-jelöltje az előválasztáson


Fekete-Győr András
Fekete-Győr András

Fekete-Győr Andrást, a párt elnökét indítja a Momentum az ellenzéki előválasztáson miniszterelnök-jelöltként, jelentette be a párt vasárnap.

Az interneten közvetített eseményen momentumos politikusok – köztük Cseh Katalin és Donáth Anna EP-képviselő – mellett felszólaltak a párt színeiben induló, de független parlamenti képviselők, Szél Bernadett és Hadházy Ákos is. Hadházy egyébként a zuglói előválasztáson fogja képviselni a Momentumot.

"Pontot kell tenni egy elhazudott, elcsalt, ellopott rendszerváltás végére" – mondta Fekete-Győr az indulását bejelentő eseményen.

Eddig Jakab Péter (Jobbik) és Márki-Zay Péter (Mindenki Magyarországa Mozgalom) jelentették be hivatalosan is az indulási szándékukat az előválasztáson. Sokan számítanak még Dobrev Klára (DK) indulására is, valamint Karácsony Gergely főpolgármesterről is sok szó esett. Karácsony korábban azt mondta, nem fog indulni a miniszterelnök-jelöltségért, nemrég azonban már azt mondta, hogy ha lesz előválasztás, akkor elképzelhető, hogy elindul.

A Momentum elnöke a kormányváltásról
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:30:58 0:00

Ingyenes mobilalkalmazásunkkal bárhol és bármikor elérheti a Szabad Európa weboldalának tartalmát. Töltse le díjnyertes applikációnkat a Google Play vagy az Apple Store kínálatából!

XS
SM
MD
LG