Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Felmentették a papi szolgálat alól Hodász Andrást, ő maga kérte ezt


Hodász András
Hodász András

Korábban a Szabad Európának beszélt arról, hogy papi hivatása válságba került. Most Instagram közösségi oldalán jelentette be Hodász András katolikus pap, hogy Erdő Péter bíboros – a saját kérésére – hivatalosan felmentette a papi szolgálat alól.

A Papifrankó Youtube-csatornát indító Hodász András azt írta, hogy megtartotta az utolsó miséit, de most elcsendesedésre van szüksége, a közösségi médiában is kevesebbet szerepel majd, ezért azt kéri követőitől, hogy ne keressék. A bejegyzést ugyanakkor azzal zárja, hogy akinek van egy jó állásajánlata, az írjon.

A felmentés a 777blog.hu portál magyarázó cikke szerint nem azt jelenti, hogy papi hivatásától válik meg Hodász András. A portál a katolikus pap egyházmegyés paptestvérei felé írt levelére hivatkozva arról számol be, hogy Hodász András a plébánia irányításának szolgálata alól kapott egy évre felmentést. Betegszabadságra megy , de ez idő alatt is kapcsolatban marad egyházával.

Az influenszerként is ismert katolikus pap még a nyáron adott interjút a Szabad Európának. Ebben egyebek között beszélt arról, hogy önismereti útra lépett, pszichoterápiára jár, amiért egyre több támadás érte, elsősorban a kormánymédia részéről. Részben emiatt egyre inkább úgy érezte, felőrli ez az egész, és közben papi hivatása is válságba került.

Három év után, 30 ezer feliratkozóval végül úgy döntött, abbahagyja a Papifrankót. Szerinte meg kellene tanulni újra tisztelni és meghallgatni a másikat, hogy ne bomoljanak fel családi kapcsolatok a politika miatt, de ez ma Magyarországon sci-finek tűnik számára.

  • 16x9 Image

    Fazekas Pálma

    Fazekas Pálma a Szabad Európa budapesti irodájának hírszerkesztője. Csaknem harminc éve dolgozik újságíróként, elsősorban hírek, hírműsorok szerkesztőjeként, hírszerkesztőségek vezetőjeként. A nyomtatott és az elektronikus sajtó szinte minden területén dolgozott, így a Kurírnál, az Interpress Magazinnál, a Magyar Rádióban, a Westelnél, a Magyar Televízióban, az InfoRádióban, az Origóban és az Infostartnál is.  

XS
SM
MD
LG