Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Ferenc pápa szerint aki szeret, az beoltatja magát


Ferenc pápa rózsafüzér-imádságot vezet májusban, amikor világszerte mindennap a járvány mielőbbi végéért imádkoztak a katolikus hívők. Vatikán, Szent Péter-bazilika, 2021. május 1.
Ferenc pápa rózsafüzér-imádságot vezet májusban, amikor világszerte mindennap a járvány mielőbbi végéért imádkoztak a katolikus hívők. Vatikán, Szent Péter-bazilika, 2021. május 1.

Ferenc pápa augusztus 18-án azt kérte az emberektől, hogy oltassák be magukat a Covid–19 ellen. Szerinte ezzel reményt adnak arra, hogy véget érhet a járvány.

„Istennek és sokak munkájának hála ma már vannak vakcinák, amelyekkel megvédhetjük magunkat a Covid–19-től” – mondta a világ 1,2 milliárd katolikus hívőjének vezetője az amerikai Ad Council csoport és a Covid közegészségügyi koalíció nevében készített videoüzenetben.

„A védőoltás egyszerű, de mélyreható módja a közjó előmozdításának és a törődésnek egymással, különösen a legsebezhetőbbekkel. Imádkozom Istenhez, hogy mindenki járuljon hozzá ehhez a saját kis homokszemével, szeretetének apró kifejezésével” – fogalmazott a 84 éves pápa.

A védőoltások széles körben elérhetők elsősorban a gazdagabb országokban, de a velük kapcsolatos bizalmatlanság arra késztetett egyeseket, hogy ne oltassák be magukat. Sok szegényebb ország pedig csak korlátozottan fér hozzá a vakcinákhoz.

Főpapok csatlakoztak hozzá egész Amerikából

„(Az oltások) reményt adnak nekünk a járvány megszűnésére, de csak akkor, ha mindenki számára elérhetők, és együtt dolgozunk az ügyön” – mondta Ferenc pápa, aki ismert arról, hogy sokat tesz a társadalmi és gazdasági egyenlőség előmozdításáért.

A katolikus egyházfő, akit márciusban oltottak be, anyanyelvén, spanyolul üzent a világnak.

Az Egyesült Államokból, Brazíliából, El Salvadorból, Hondurasból, Mexikóból és Peruból bíborosok és érsekek csatlakoztak hozzá, hogy lendületet adjanak az oltakozásnak az amerikai kontinensen.

Az Argentínában született pápa „a szeretet cselekedeteként” beszélt az oltás beadatásáról.

„Szeretet önmagunk, a családunk és barátaink, szeretet minden ember iránt” – mondta.

Készült az AFP és a Reuters tudósításának felhasználásával.
XS
SM
MD
LG