Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Újabb zárt kapus meccset kaphat a válogatott a szurkolók londoni balhéja miatt


Kiemelnek egy magyar szurkolót a londoni rendőrök az Anglia–Magyaroroszág világbajnoki selejtezőn 2021. október 12-én
Kiemelnek egy magyar szurkolót a londoni rendőrök az Anglia–Magyaroroszág világbajnoki selejtezőn 2021. október 12-én

A magyar szurkolók nekimentek pár tucat angol rendőrnek a válogatott londoni selejtezője elején. A FIFA vizsgálja az ügyet, újabb zárt kapus büntetés sincs kizárva a magyar válogatott számára.

Az Anglia–Magyarország (1–1) világbajnoki selejtező után lényegében eldőlt, hogy a magyar válogatott nem fog kijutni a 2022-es katari labdarúgó-világbajnokságra, az angol csapat viszont a döntetlennel is szinte biztosan igen.

A meccs kezdete után pár perccel az angol rendőrök bevonultak kiemelni egy magyar szurkolót, akiről úgy vélték, hogy rasszista módon sérteget egy rendezőt.

A művelet végén a magyar szurkolók összecsaptak a pár tucat bevonuló helyi rendőrrel, de könnyen visszaszorították őket.

Az angol szövetség bejelentette, hogy vizsgálja az ügyet, ahogy FIFA is. A FIFA szerint „zéró toleranciával viseltetnek a hasonló visszataszító viselkedésekkel” szemben.

A magyarokat szeptemberben két zárt kapus meccsel büntette a FIFA az angolok elleni rasszista szurkolói megnyilvánulások miatt, de a büntetés felének végrehajtását felfüggesztette.

Amennyiben most is elmarasztaló ítélet születik, könnyen életbe léphet a második találkozóra vonatkozó büntetés. Első zárt kapus meccsét már lejátszotta a magyar csapat, ugyanis múlt szombaton nézők nélkül fociztak Albánia ellen.

Két mérkőzés van hátra a selejtezőből – november 12-én San Marino ellen hazai pályán, Lengyelország ellen november 15-én lépünk pályára Varsóban.

  • 16x9 Image

    Szalai Bálint

    Szalai Bálint a Szabad Európa budapesti szerkesztőségének újságírója. Nyolc évig dolgozott az akkor leglátogatottabb híroldalnak számító Indexnél. Egyéb elismerések mellett 2015-ben megkapta a Gőbölyös Soma-díjat. A 2018/19-es akadémiai évben az Arizona Állami Egyetem Fulbright-program Humphrey-ösztöndíjasa volt. 

XS
SM
MD
LG