Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Tízen eltűntek egy földcsuszamlásban Norvégiában


A Norvég Mentőszolgálat mentőhelikopteréről 2020. december 30-án készített fotó a földcsuszamlásban romba dőlt házakról, Ask városában.
A Norvég Mentőszolgálat mentőhelikopteréről 2020. december 30-án készített fotó a földcsuszamlásban romba dőlt házakról, Ask városában.

Legkevesebb tízen megsérültek és további 10 embert keresnek, miután egy nappal azután, hogy földcsuszamlás sújtotta a norvég Gjerdrumot.

A községében található Ask települést elborította az agyag. A rendőrséget december 30-án, helyi idő szerint hajnali 4-kor riasztották. Folyamatosan egyeztetnek a mentőcsapatok és a geológusok a következő lépésről.

Tízen eltűntek, és több sérültről is beszámoltak, köztük olyanról, aki súlyos állapotban van. Az agyaglavina 9 házat, összesen 31 lakást sodort el, több ház összedőlt. Helikopterrel, drónokkal és kutyákkal kutatnak túlélők után, de a mentőcsapatok még nem tudtak gyalog bejutni a sárlavina által sújtott területre- írja egy helyi hírportál, a Dagbladet.

A hatóságok katasztrófával sújtott területnek minősítették a települést és mintegy 900 lakost evakuáltak, akiket a környékbeli szállodákban helyeztek el.

Ingyenes mobilalkalmazásunkkal bárhol és bármikor elérheti a Szabad Európa weboldalának tartalmát. Töltse le díjnyertes applikációnkat a Google Play vagy az Apple Store kínálatából.
XS
SM
MD
LG