Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Három csendőrt lelőtt egy férfi Franciaországban


A lövöldözés helyszíne
A lövöldözés helyszíne

A csendőröket családon belüli erőszakhoz riasztották, de a helyszínen a férfi tüzet nyitott rájuk és felgyújtotta a házat. Három csendőr meghalt, egy pedig megsebesült. A támadóra holtan találtak rá.

A francia hatóságok elmondták, hogy három csendőrt lelőttek, egy pedig megsebesült az országban egy akció során. A csendőröket családon belüli erőszakhoz hívták ki egy vidéki településen, de a helyszínre kiérkezve rájuk támadt egy férfi.

„Csendőreink életük kockáztatásával védenek meg minket. Ők a miu hőseink” – reagált a Twitteren Emmanuel Macron köztársasági elnök.

A csendőrök december 23-án a Francia-középhegység Puy-de-Dome településén próbáltak meg segíteni egy nőnek, aki a tetőre menekült, de közben egy fegyveres férfi tüzet nyitott a kiérkező hatóságokra és felgyújtotta a házat. A hatóságok a France 24 értesülése szerint később holtan találtak rá a támadóra, a nőt pedig sikeresen biztonságba helyezte a rendőrség.

Az ügyészség szerint a 48 éves gyanúsított már korábban is a törvény látókörébe került egy gyermekelhelyezési vita miatt. A beszámolók szerint a támadó egy kiérkező csendőrt lelőtt, egy másikat pedig megsebesített. Két másik rendőr később veszítette életét, amikor a helyszínre érkeztek.

Készült a BBC, a Reuters, a dpa, és az AFP tudósítása alapján.

Ingyenes mobilalkalmazásunkkal bárhol és bármikor elérheti a Szabad Európa weboldalának tartalmát. Töltse le díjnyertes applikációnkat a Google Play vagy az Apple Store kínálatából!

XS
SM
MD
LG