Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Függetlenként folytatja tovább, kilép a Jobbikból Jakab Péter


Függetlenként folytatja
Függetlenként folytatja

„Ha az az új jobboldali politika, hogy úgy beszélsz, mint a Fidesz, az soha nem lesz az én politikám” – írta válaszul Gyöngyösi Márton új pártelnök nyílt levelére a Jobbik előző elnöke.

Gyöngyösi a Facebookon közzétett nyílt levelében azt nehezményezte, hogy pletykákból úgy értesült: Jakab augusztus 20-án pártot készül alapítani, miközben még a Jobbik tagja. Gyöngyösi Márton úgy fogalmazott:

"Ha menni akarsz, add vissza a mandátumodat, lépj ki a pártból, aztán Te balra, mi jobbra. Légy tisztességes. Ennyivel mindenképpen tartozol nekünk is, Magadnak is.”

Jakab Péter, szintén a Facebookon közölt válaszában megdöbbentőnek nevezte Gyöngyösi Márton levelét, abban szerinte a Jobbik új elnöke olyan vádakat fogalmaz meg vele szemben, amelyeket a Fidesz szokott megfogalmazni.

Majd azzal zárta írását, hogy Gyöngyösi kérésének megfelelően kilép a Jobbikból, de a mandátumát nem adja vissza, független képviselőként marad a parlamentben.

A Szabad Európa is beszámolt az áprilisi választási vereség után a Jobbikban dúló belharcokról. Négy éve még ennek az ellenzéki pártnak volt a legnagyobb frakciója a parlamentben, az áprilisi választáson azonban egyetlen egyéni országgyűlési képviselői helyet sem szereztek meg, tíz mandátumhoz jutottak, és Jakab kilépésével kilenc képviselőjük marad az országgyűlésben.

Jakab Péter az áprilisi választási kudarc után nem akart lemondani a pártelnöki posztról, később azonban az egymást követő belső viták és botrányok miatt mégis erre kényszerült. Az új pártelnököt Gyöngyösi Márton személyében július elején választották meg.

  • 16x9 Image

    Fazekas Pálma

    Fazekas Pálma a Szabad Európa budapesti irodájának hírszerkesztője. Csaknem harminc éve dolgozik újságíróként, elsősorban hírek, hírműsorok szerkesztőjeként, hírszerkesztőségek vezetőjeként. A nyomtatott és az elektronikus sajtó szinte minden területén dolgozott, így a Kurírnál, az Interpress Magazinnál, a Magyar Rádióban, a Westelnél, a Magyar Televízióban, az InfoRádióban, az Origóban és az Infostartnál is.  

Maradjon velünk!

  • Szabad Európa a mobilján: töltse le ingyenes applikációnkat a Google Play vagy az Apple Store kínálatából!

A stabil mobilkapcsolat érdekében a weboldal egyes funkciói az applikációban csak korlátozottan érhetők el.

XS
SM
MD
LG