Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Gáspár Zsoltitól a pedofilbotrányig – elnöki kegyelmek a rendszerváltás után


Az elmúlt 34 évben több mint ezerötszázan részesültek elnöki kegyelemben
Az elmúlt 34 évben több mint ezerötszázan részesültek elnöki kegyelemben

Miután kiderült, hogy Novák Katalin volt államfő kegyelemben részesítette egy pedofil bűncselekményekért elítélt férfi bűntársát, lemondott. Az utóbbi napokban az elnöki kegyelem kérdése a közélet egyik legfontosabb témájává vált. A rendszerváltás utáni legérdekesebb elnöki kegyelmeket mutatjuk be.

Bő egy héttel ezelőtt egy cikkel kezdődött, tanácsadók lemondásával, majd végül Novák Katalin távozásával folytatódott a kegyelmi botrány. Ugyan továbbra sem kapott a nyilvánosság magyarázatot arra, hogy miért részesült elnöki kegyelemben K. Endre, az ügy megrengette a közéletet.

A rendszerváltás után több elnöki kegyelem is híressé vált: vagy azért, mert az államfő elfogadta, vagy azért, mert elutasította. A Szabad Európán a taxisblokádtól kezdve bemutatjuk a szerintünk legérdekesebb elnöki kegyelmeket.

A videó itt tekinthető meg:

  • 16x9 Image

    Kuczogi Jakab

    Kuczogi Jakab a Szabad Európa videós újságírója. 2020-ban végzett a Színház- és Filmművészet Egyetem televíziós műsorkészítő szakán, jelenleg pedig az ELTE politikatudományok szakának hallgatója. Az elmúlt években az ATV és az RTL Híradójának riportere volt. 

XS
SM
MD
LG