Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Görögország a hőhullám miatt rövid időre lezárta az Akropoliszt


Görögország néhány órára lezárta az ókori Akropoliszt pénteken, hogy megvédje a világ egyik leghíresebb régészeti lelőhelyének látogatóit az Athént és a dél-európai országokat elborító hőhullámtól.

A Parthenón-templomnak otthont adó Akropolisz-hegy, amelyet évente turisták milliói keresnek fel, helyi idő szerint péntek déltől 17 óráig volt zárva – közölték a hatóságok. Ez magyar idő szerint 11 és 16 órát jelent.

A görög meteorológiai szolgálat délre 41 Celsius-fokot várt Athénban, de a görög fővárosra néző Akropolisz-hegyen a nagyobb tengerszint feletti magasság és az árnyék hiánya miatt ennél is melegebbre számítottak.

Ehhez kapcsolódóan: A héten harmadszor állított fel nem hivatalos hőségrekordot a Föld

A Görög Vöröskereszt dolgozói palackos vizet osztottak a turistáknak, akik hosszú sorokban várakozva legyezgették magukat az olajfák árnyékában az Akropolisz bejárata előtt, mielőtt a híres emlékművet ideiglenesen bezárták.

Dél-Európában rekkenő a hőség, és arra figyelmeztetnek, hogy a kontinensen jövő héten újabb rekordokat dönthet a hőmérséklet, ami káros lehet az emberek egészségére, a növényekre és az állatokra egyaránt.

Készült a Reuters tudósításának felhasználásával.
XS
SM
MD
LG