Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Gulyás Gergely: Abszurd követelésekkel állt elő az Európai Bizottság


Az Európai Unió tagországainak zászlai az Európai Parlament épülete előtt Strasbourgban, 2020. október 6-án
Az Európai Unió tagországainak zászlai az Európai Parlament épülete előtt Strasbourgban, 2020. október 6-án

Hetek óta zajlanak a tárgyalások Brüsszellel az uniós helyreállítási alap ügyében a magyar tervekről. A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint téves lapinformációk jelentek meg ezzel kapcsolatban, nem véletlenül a strasbourgi vita napjára időzítve. Nincsenek gondok a magyar tervekkel – állítja Gulyás Gergely, aki a kormányinfón új oltási akciót jelentett be.

A szokatlan időpontban, csütörtök helyett szerdán, az Európai Parlament strasbourgi, Magyarországról szóló vitájával egy időben jelentkező kormányinfón a miniszterelnökséget vezető miniszter úgy fogalmazott, példátlan kampány indult az Európai Unióban Magyarország ellen.

Szerinte a gyermekek védelmében hozott, több uniós tagállam és az Európai Bizottság elnöke szerint szégyenteljes és a pedofíliát a homoszexualitással összemosó törvénnyel semmi baj nincs, a gyermeknevelés a szülők feladata, törvényi rendezése tagállami jogkör, egyébként pedig Magyarország áll minden vita elébe.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint jól mutatja a civilizációs szakadékot, hogy egy korábban bűncselekmény miatt elítélt máltai képviselőre bízták az eset kivizsgálását.

Brüsszel abszurd követelései

A Politico írta meg először, hogy értesülései szerint nem zárul le a július 12-i határidőre a magyar helyreállítási terv brüsszeli jóváhagyása, mert az Európai Bizottság elégedetlen a magyar kormány korrupcióellenes intézkedéseivel. Gulyás Gergely szerint azonban ezzel kapcsolatban valótlan hírek jelentek meg a sajtóban, szerinte nem véletlenül az LMBTQI embereket sértő magyar törvény strasbourgi vitájával egy időben.

A miniszter úgy fogalmazott, hetek óta zajlanak a tárgyalások a helyreállítási alap ügyében az uniós biztossal, és soha nem merült fel, hogy ezeket a tárgyalásokat fel kellene függeszteni. Nem igaz, hogy gond lenne a magyar tervekkel. Hozzátette, igaz, hogy az elmúlt két-három hétben már lezárt területekkel kapcsolatban is előállt a Európai Bizottság abszurd követelésekkel.

Új oltási akció indul

A háziorvosok felkeresik azokat a hatvanévesnél idősebbeket, akik nem oltatták be magukat, és felajánlják nekik a vakcinát – jelentette be az operatív törzs döntését a miniszter.

Mint mondta, azoknál, akik nem oltatták be magukat, súlyosabb is lehet a fertőzés, mint korábban. Gulyás azt mondta, hogy napok óta olyan betegek hunytak el, akik nem voltak beoltva. Arról is beszélt ugyanakkor, hogy nem teszik kötelezővé az oltást, annak felvétele mindenkinek a saját döntése.

Ne tekintsék vakcinaszakértőnek a baloldali újságírókat – üzente a miniszter azoknak a kínai vakcinával oltott hatvan év felettieknek, akiknél az oltás után nem alakult ki védettség. Szerinte nincs egységes szakértői álláspont, és a gyártók sem foglaltak még állást, ha ez meglesz, nem lesz akadálya a harmadik oltásnak, oltóanyag van hozzá.

XS
SM
MD
LG